UHAPŠENI ŠAPIĆEVI UJAK, UJNA I BRAT!

Autor: Republika

Hronika

04.07.2018

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Poreskom policijom uhapsili su petnaest osoba osumnjičenih da su počinili više krivična dela kojima su preduzeće "Inex plus" doo iz Beograda oštetili za pedeset miliona dinara. Među njima su i ujak i ujna Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Aleksandar Šapić

Kako saznajemo, među uhapšenima su i Rade (61), Ranka (49) i Marko Dedović (26).

Rade i Ranka su ujak i ujna Aleksandra Šapića, i oni su sa sinom Markom (26) davali instrukcije za prevaru.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, poreska utaja i pranje novca uhapšena su i odgovorna lica preduzeća "Inex plus" M.M. (37) i Ž.Š. (43.), kao i M.K. (68), R.S. (53), G.O. (59), E.V. (64), A.A. (43), J.A. (51), D.D. (53), D.I. (41), D.P. (48) i V.V. (70).

Sumnja se da su M.M. i Ž.Š. od januara 2016. do decembra prošle godine sa računa preduzeća "Inex plus" na račune preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu osumnjičenih Marka Dedovića, J.A., D.D., D.I., D.P. i V.V., na ime fiktivnih usluga isplatili oko 50.000.000 dinara. 

Nakon uplate novca na račune, osumnjičeni vlasnici preduzetničkih radnji su, kako se sumnja, po instrukcijama Radeta i Ranke Dedović podizali novac i za sebe, na ime provizije, zadržavali pet odsto od podignutog novca, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od ukupno pet miliona dinara. 

Sumnja se da su potom, oko 45.000.000 dinara, vraćali odgovornim licima privrednog društva "Inex plus" M.M. i Ž.Š., koji su novac zadržali i koristili za lične potrebe, iako su znali da novac potiče od kriminalne delatnosti. 

Krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, poreska utaja i pranje novca biće podneta protiv još dve osobe. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, Ranka Dedović se, inače, nalazila na drugom mestu Šapićeve liste za odbornike na izborima za predsednika opštine Novi Beograd. Pored nje, na sedmom mestu liste nalazio se i njen suprug Rade, sa kojim zajedno rukovodi omladinskom zadrugom. Ovaj bračni par se i pre nekoliko godina našao u žiži javnosti takođe zbog finansijskih malverzacija. Naime, Dedovićeva je hapšena i u oktobru prošle godine sa Mirjanom M., direktorkom Etnografskog muzeja u Beogradu, zbog malverzacija. Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice Omladinske zadruge "Gaudemus" zajedno sa Mirjanom M. oštetila Muzej za 956.887 dinara. Takođe, hapšena je i u novembru 2012. godine u sklopu policijske akcije suzbijanja finansijskog kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
jela

04.07.2018 13:31

Ne pada iver daleko od klade...

Kaktus037

04.07.2018 13:33

Opa ,cela familija nalagodavaca kako se lako dolazi do novca.Ko ce sada da im nosi cigarete?

Darko

04.07.2018 13:34

U prevarama nema ujaka, ujni itd.. svi moraju da odgovaraju!

KALVARIJA

04.07.2018 22:40

@Darko - zasticenih ne sme i nemoze biti , pred licem pravde svi smo jednaki.