SESTRA ČOVEKA KOJI SE UBIO ZBOG DUGA ZA STRUJU: Nemamo novca ni za sahranu, i majka mu se ubila zbog NAPUŠTANJA KOSOVA!

Autor: blic.rs

Hronika

12.07.2018

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Stojanović (44) otac četvoro dece, izbeglica sa Kosova, izvršio je samoubistvo juče popivši insekticid etiol, nekoliko sati nakon što mu je isključena struja zbog duga od 22.000 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Rodbina nesrećnog Miroslava nema novca ni za sahranu/Foto: Ilustracija

Stana Stojanović iz Kosovske Kamenice, sestra pokojnog Miroslava, došla je na sahranu brata, međutim, porodica nema novca ni da sahrani nesrećnog čoveka koji je umro u najtežim mukama.

- Potresena sam vešću da je podigao ruku na sebe, da ga nema više, još više me je potreslo što porodica nema novca da ga sahrani. Izbegao je sa Kosova 1999. godine i sa majkom boravio u izbegličkom kampu u Sićevu. Nakon toga se oženio i dobio decu, a od Komesarijata za izbeglice dobio je kuću u Jelašnici. Mučno su živeli on i snaja, nisu imali posao, živeli su od socijalne pomoći i tako hranili decu. Kuća je opremljena tek toliko da mogu da žive, nisu imali ni kupatilo, sve je toliko potresno. Znali smo da žive teško, ali da će presuditi sebi to niko nije očekivao - priča Stana.

I Mirosavljeva sestra potvrđuje reči rođake, da je Stojanović pre nego što je presudio sebi pozvao svoju sestru iz Bujanovca.

- Sestra ga je zvala više puta, ali se on više nije javljao na telefon, došli smo da im pružimo podršku, ali ni mi nismo finansijski jaki da im pomognemo na drugi način. Snaja sad traži pomoć, da ga sahranimo kao čoveka - objašnjava Stana.

Život porodice, objašnjava sestra, nije bio lak, naročito jer su vreme provodili u kolektivnom centru koji je ostavio duboke tragove po psihičko stanje. Njihova majka se ubila 2004. godine skočivši u Nišavu.

- Tugovala je za domom koji je ostao na Kosovu, Miroslav je sve trpeo zbog dece i borio se koliko je mogao ali sve je bilo teško. Ovo je neizmerna bol i zbog njega i zbog maloletne dece - kaže sestra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
filip

12.07.2018 07:12

Mislim da su sasvim drugi razlozi sa samoubistvo ovog coveka.

Jefimija

13.07.2018 17:48

@filip - Poznavao si čoveka ili je to samo tvoje profesionalno mišljenje ? Baš me interesuje tvoj zaključak kako je došlo do toga da čovek digne ruku na sebe? koji su to drugi razlozi? Dosta zluradih komentara nad tragedijama drugih ljudi.

milajovic613

12.07.2018 07:17

Kakva tragedija, saučešće porodici

nina

12.07.2018 07:17

Ovo nije trebao nikada uraditi jer resenje bi se naslo ma sta da je u pitanju.Ovako ostavio je svoju porodicu na cedilu.