MISTERIOZNA SMRT VLADANA MARKOVIĆA IZ UŽICA: Odbornika ubila osa, PORODICA U TO NE VERUJE!

Autor: D. SIMIĆ, Z. GLIGORIJEVIĆ

Hronika

12.07.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladan Marković Čedo (43), odbornik SNS u Skupštini grada Užica, preminuo je u sredu uveče u selu Zlodol kod Bajine Bašte pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

RepublikaFoto: Republika
Brat stradalog, Dragan Marković

Počeo da modri

Smrt, prema rečima njegove tetke Dušanke Despotović, nastupila je kada se Marković vraćao iz malinjaka. Iako su mediji preneli da je Vladan umro nakon što ga je napao roj stršljenova, Dušanka kaže da se žalio na ujed ose.

- Na nekih 50 metara od kuće tražio je čašu vode i rekao da ga je ujela osa za glavu. Pogledala sam, razgrnula kosu, ali nigde ništa nisam videla. Nije bilo nikakvog traga ni crvenila - prepričava Markovićeva tetka.

Vladan je zatim seo na brdašce i počeo da tamni u licu.

- Njegova žena mu je odmah pritrčala, položila ga i izvadila mu jezik iz usta. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, ali Vladanu nije bilo pomoći - priča Dušanka vidno uznemirena.

Reanimirali ga sat vremena

Doktorka Stojanka Đurić, direktorka Doma zdravlja u Bajinoj Bašti, kaže da se ekipa Hitne pomoći uputila u Zlodol u 19.20. Iako su brzo reagovali i borili se sat vremena za njegov život, bilo je kasno. Markovićev brat Dragan navodi da je u selo stigao samo nekoliko minuta posle dolaska Hitne pomoći.

43 godine imao Vladan Marković

- Ne znam od čega je preminuo. Presvlačio sam ga i stavio u sanduk, a ni na njegovom licu ni na glavi nije bilo traga od bilo kakvog ujeda. Možda mu je pukao neki kapilar u glavi, te je pomislio da ga je nešto ujelo - navodi on.

Obdukcija

Dodaje da ni lekari nisu videli tragove ujeda, zbog čega mu je predložena obdukcija.

- Nisam želeo da se to radi. Tačno je da na toj livadi postoji osinjak, ali ne verujem da su ga ose izujedale - tvrdi Vladanov brat.

Ipak, u užičkom zdravstvenom centru kažu da je obdukciju neophodno uraditi da bi se utvrdio uzrok smrti.

- Hitna pomoć je Markovića zatekla modrog i pokušala da ga reanimira jer je čovek mlad. S obzirom na to da nije preminuo u bolnici, ne možemo da zahtevamo kliničku obdukciju. Tužilac će morati da zahteva od porodice da dozvoli obdukciju da bi se saznao uzrok njegove smrti - kažu u zdravstvenom centru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MilijanaLakić

13.07.2018 10:27

Nisam mogla da verujem šta čitam! Kakvo stvorenje( ne čovek, jer čovek definitivno nije) treba da budeš da bi ovako reagovao na nečiju smrt?Obzirom da je u pitanju politička opredeljenost to je, valjda, ta "druga Srbija" i ja je se gadim zbog ovakvih umova