DEVOJČICI ZARIO PEROREZ U VRAT, pa popio sonu kiselinu

Autor: Dragan ILIĆ

Hronika

24.07.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blagoje Stanojević (75) iz Niša juče oko podneva je usred Palate pravde ubo perorezom maloletnu A. M. (17), ćerku žene s kojom se sudio, a potom se ubio popivši sonu kiselinu!

RepublikaFoto: facebook.com
Uspešno se oporavlja: A. M. je napadnuta u holu suda

Vrisak u hodniku

 

Sve se odigralo u zgradi niškog suda, ispred sudnice 50. Stanojević je tužio majku A. M. zbog navodnog duga od 1.000 evra. Žena je trenutno na lečenju na psihijatriji, pa je njena ćerka došla u sud da opravda njen izostanak s ročišta. Pomahnitali starac, koji se očigledno pripremio za svoj krvavi pohod, tada je nasrnuo na nju.

Foto: Srpski telegraf
Palata pravde u Nišu

- Čuo sam vrištanje i pozive u pomoć dok sam se penjao na prvi sprat suda. Video sam starijeg čoveka koji je obgrlio neku devojčicu. Dok je ona vrištala i dozivala u pomoć, pre nego što je iko mogao da je odbrani, napadač joj je zario sečivo u vrat. Kasnije sam čuo da ju je prvo poprskao suzavcem u oči - kaže očevidac.

Komšija: Blagoje se ženi nabacivao, a kada je dala otkaz zbog toga, tužio ju je za neke pare

Prema njegovim rečima, Stanojević je nakon toga izvadio bočicu sa sonom kiselinom i otrovao se.

- Oboje su hitno prebačeni u niški Urgentni centar, gde je Blagoje ubrzo preminuo, dok je devojka zbrinuta na neurohirurgiji. Pregledom je utvrđeno da joj nisu presečeni vitalni krvni sudovi i procenjeno je da je van životne opasnosti - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Drama je, prema rečima poznanika Stanojevića, počela sudskim sporom između njega i majke povređene devojke.

Prošao obezbeđenje

Policija je u holu suda obavila uviđaj, a istražni organi nisu saopštili detalje sukoba, osim da je došlo do "nesuglasica između stranaka u sudskom sporu". Tako je ostalo i nejasno kako je Stanojević mogao da unese nož i suzavac u sud pored obezbeđenja!

Negovala ženu

- Njena majka je čuvala bolesnu Blagojevu suprugu, a kada je ona preminula, nastavila je da obavlja kućne poslove. Čuo sam od Blagoja da mu je ona navodno dugovala nekoliko hiljada evra, a on ju je tužio za 1.000, za koliko navodno može da dokaže. Lično sumnjam da mu je išta dugovala, jer je jadnica nadničila i crnčila kod njega izdržavajući decu. U početku je sve bilo lepo i devojčicu koju je napao nazivao je unukom. Pre bih rekao da ju tu nešto drugo posredi. Majka devojčice žalila se da je Blagoje nepristojan prema njoj. Mislim da ona nije želela da bude s njim, pa je dala otkaz, a on je onda hteo da joj se osveti izmišljajući navodni dug - rekao nam je jedan od Blagojevićevih komšija.

Majka u bolnici, deca sama kući

Povređena devojka ima još dve sestre i jednog brata. Oni žive kao podstanari, dok im je mama u psihijatrijskoj ustanovi. Jedna od sestara rekla nam je da je posetila A. M. i da je ona dobro.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading