SVEDOČENJE OVIH MAFIJAŠA JE KLJUČNO ZA PRONALAŽENJE UBICE ADVOKATA OGNJANOVIĆA!

Autor: Republika

Hronika

03.08.2018

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedočenje porodice Bojović i "škaljaraca", koji su bili klijenti Dragoslava - Miše Ognjanovića (57), imaju ključni značaj za rasvetljavanje ubistva.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Ognjanović

Dragoslav - Miša Ognjanović (57), likvidiran u subotu uveče na Novom Beogradu, bio je jedan od najpoznatijih srpskih advokata krivičara. Njegova karijera bila je ispunjena nizom medijski propraćenih slučajeva, a zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična dela pred Višim i Specijalnim sudom, među kojima je i vođa "zemunaca" Luka Bojović, kao i pripadnici "škaljarskog klana".

Samim tim, sumnja se da je njegova smrt povezana sa jednim od slučajeva u kojima se njegovo ime pominjalo na mestu pravnog zastupnika. Ispituje se i da li iza likvidacije možda stoje i neprijatelji klijenata.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

BOJOVIĆI

Porodica Bojović, sa Lukinom majkom Anđelkom na čelu, trebalo bi da bude ispitana u narednom periodu, kako bi pomogla u eventualnoj identifikaciji ubica, jer Ognjanović ih je sve zastupao godinama unazad u različitim procesima, piše blic.rs.

Poslednji slučaj u kom je Ognjanović učestvovao ticao se zastupanja Bojovića u svojstvu oštećenih pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubica Nikole Bojovića (39), Lukinog brata.

U aprilu ove godine za ubistvo Lukinog brata i Miloša Vidakovića (29) osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina. Miloš Delibašić, koji je optužen da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao ovu kriminalnu grupu, oslobođen je optužbi.

Malo pre toga Ognjanović je zastupao i Anđelku, majku Bojovića, kada je u Crnoj Gori privedena, pa proterana zbog navodnog nadziranja kuće Ratka Koljenšića, pomenutog napadača na njenog sina. Pre tri godine policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika Šaranovićeve grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading