UBIJENOM ADVOKATU PRETIO MILOV MAFIJAŠ: Istraga oko likvidacije Ognjanovića

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaestak dana pre nego što je advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) likvidiran ispred svog stana na Novom Beogradu, jedan od vođa crnogorskog "kavačkog klana" pretio mu je smrću kada su se sreli u kafiću. Ovaj mafijaš shvatio je kao provokaciju kada je Ognjanović ušao u lokal u kojem se oni okupljaju, prišao mu i pljunuo mu u lice, piše nedeljnik Ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Miša Ognjanović

Motiv

- Dve nedelje pre ubistva bilo je jasno šta se sprema. Miša je sam ušao u jedan kafić na Voždovcu gde se okuplja kavačka ekipa. Miša je to znao i njegov dolazak su zato protumačili kao provokaciju. Izbila je svađa i jedan od najuticajnijih pripadnika grupe iz Kotora Miši je pljunuo u lice. Izrečena mu je i direktna pretnja ubistvom - ispričao je za Ekspres izvor blizak klanu.

Razlog za ovakvu reakciju po mnogima je Ognjanovićeva bliskost sa Lukom Bojovićem i njegovim klanom.

Izvor: Miša je sam ušao u kafić na Voždovcu gde se okuplja kavačka ekipa. Miša je to znao i njegov dolazak su zato protumačili kao provokaciju

- Ako su ga ubili zbog Luke, nisu to uradili zato što ga je zastupao pred sudom, već zato što je bio njegov dobar prijatelj i saradnik upoznat s brojnim poslovima Bojovića i njegove ekipe. Posećivao ga je u zatvoru, dogovarao poslove, prenosio poruke...

Bio je Luki više od advokata i to su svi znali. Ne isključuje se mogućnost da je posredi nastavak krvave osvete koju su započeli Luka Bojović i sada pokojni Slobodan Šaranović, ali je više verovatno da je advokat ubijen u ratu za prevlast na narko-tržištu - kaže dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa.

Kako dodaje, "kavčani" su zahvaljujući vezama s najvišim crnogorskim strukturama znatno ojačali poslednjih godina i sebi privoleli brojne male krimi-grupe, ali i rasturili neke veće klanove. Na dobrom su putu da to urade i sa Lukinom ekipom.

Veza u vrhu

- "Kavački klan", koji je pod kontrolom režima u Crnoj Gori, pokušava da preuzme tržište droge i na putu su im se našli ljudi Luke Bojovića. Navodno je sve počelo 2014, kada je iz šteka u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina, ali ovaj sukob je to prevazišao. Jasno je da je sada reč o prevlasti nad kompletnim tržištem narkotika ne samo na ovim prostorima već i šire - dodaje naš sagovornik i navodi da ova kriminalna grupa godinama seje smrt po regionu, ali da sve vreme opstaje zahvaljujući prisnoj vezi s ljudima iz vrha crnogorske vlasti.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marina

04.08.2018 06:11

Najstrože osuditi ubistvo advokata! Jasno je da je reč o mafiji!

Nina

04.08.2018 06:48

Tuzno sto je na takav nacin jedan zivot ugasen i sto su deca ostala bez oca.