SARA VIDAK OSTAJE U ZATVORU! Crnogorci nastavljaju hajku na Beograđanku!

Autor:

Hronika

24.08.2018

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studentkinja iz Beograda Sara Vidak (20), državljanka Srbije i Kanade, ostaje u zatvoru u Spužu posle odluke istražnog sudije Osnovnog suda u Kotoru da joj odredi pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Uhapšena Sara Vidak 

Naime, Osnovni sud u Kotoru odbio je kauciju u iznosu od 10.000 evra koje je ponudila odbrana Beograđanke, koja je priložila i njene pasoše i ličnu kartu,

Ona se tereti za krivično delo napad na službeno lice prilikom obavljanja službene radnje, tačnije, fizičkog napada na sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

U Crnu Goru je došla sa verenikom i porodicom kako bi se oporavljala nakon duže bolesti.

Izjava crnogorskog ministra pravde, kojom je direktno prekršio pretpostavku nevinosti osumnjičene Sare Vidak, može se posmatrati i kao očigledan pritisak na sud i tužilaštvo. Svaki govor kojim se krši pretpostavka nevinosti, koja je zagarantovana Ustavom krše se i ljudska prava svakog okrivljenog, u ovom slučaju osumnjičene Beograđanke, prenose beogradski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading