UHAPŠENA GRUPA KOJA JE PELJEŠILA PENZIONERE: Devetoro prevaranata organizovalo lažne nagradne igre!

Autor: novosti.rs

Hronika

25.08.2018

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažne igre na sreću koštale su novobeogradske penzionere 18.800 evra, 1.000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara! Toliko je grupa od devet osumnjičenih prevaranata uspela da im istrese sa računa, pre nego što ih je uhapsila beogradska policija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, osumnjičeni za prevaru su se sugrađanima u blizini Doma zdravlja Novi Beograd predstavljali kao promoteri nagradne igre. Pošto bi prolaznici ne znajući šta ih čeka prihvatili "izazov" i tačno odgovorili na pitanja, dobili bi i vaučer za učešće u narednom kolu.

Naredna etapa "igre" bila je da ih odvedu u lokal u Nehruovoj ulici, gde je bila organizovana igra "gros", bacanje drvenih kegli. Tamo su prvo osumnjičeni igrali međusobno, praveći se da se ne poznaju, kako bi ubedili građane da mogu da osvoje velike svote novca. Zatim bi takmičari na početku dobijali, a kasnije gubili, nesvesni da su obmanuti. Novac su im pozajmljivali osumnjičeni, a kada bi oštećeni građinin rešio da prekine igru, osumnjičeni bi ga odveo do stana ili banke da uzme novac i preda mu ga.

Uhapšeni su Ž. Š. (59), D. M. (30), S. N. (69), M. R. (72), N. V. (35), Lj. Ž. (59), R. R. (66), T. M. (34) i D. Ž. (45) i njima je određen pritvor do 48 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading