TUGA DO NEBA: Sutra i prekosutra sahrane stradalih u biblioteci

Autor: Republika

Hronika

28.08.2018

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Šukalo (50), vlasnik firme "Empeks", koji se prošlog petka ugušio u trezoru Narodne biblioteke, biće sahranjen sutra na Centralnom groblju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Tragedija u Narodnoj biblioteci

Od njegovog kolege Lazara Blagojevića (25), koji je stradao zajedno sa njim, najmiliji će se oprostiti dan kasnije na groblju Orlovača.

Podsetimo, tragedija se dogodila kada su Šukalo i Blagojević došli u prostorije Narodne biblioteke kako bi izvršili vanrednu proveru protivpožarnog sistema. Međutim, dok su se nalazili u trezoru, nešto je krenulo po zlu.

- Iz sistema je izašao ugljen-dioksid, a vrata su se automatski zatvorila i mogla su da se otvore samo sa spoljne strane. Nesrećni Šukalo i Blagojević ugušili su se posle nekoliko minuta i njihova tela su nađena pored vrata - ispričao je izvor, prenose beogradski mediji.

Biblioteka nije radila nekoliko dana nakon tragedije, a rađena su i testiranja vazduha kako bi se utvrdilo prisustvo otrovnog gasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading