Crnogorskoj tajkunki koja je pregazila verenike odbijeno JEMSTVO OD 220.000 EVRA!

Autor: vijesti.me

Hronika

29.08.2018

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emina Adrović (23), koja se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u Bečićima u kojoj je poginuo Miloš Vukomanović, a njegova verenica Snežana Rudinac teško povređena, odbijena je za jemstvo od 218.662 evra, kojim bi se branila sa slobode.

RepublikaFoto: facebook.com
Miloš stradao, a njegova verenica Snežana i dalje u komi

- Prihvata se ponuđeno jemstvo branilaca okrivljene Emine Adrović, advokata Zdravka Begovića i Vlada Vukovića, upisom hipoteke u iznosu od 218.662 evra na nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti Bogetići PJ Nikšić pa će se pritvor određen protiv okrivljene rešenjem ovog suda ukinuti kada se izvrši upis hipoteke na navedenoj nepokretnosti i sudu bude dostavljen dokaz da je izvršen upis hipoteke u korist Osnovnog suda u Kotoru - navodi se u prethodnom rešenju Osnovnog suda u Kotoru.

Međutim, Viši sud u Podgorici vratio je danas Osnovnom sudu u Kotoru na ponovno odlučivanje o prihvatanju jemstva u iznosu od 218.662 evra koje je ponudila Emina Adrović (23) da bi se u daljem toku postupka branila sa slobode. Prošle nedelje Osnovni sud u Kotoru prihvatio  je ponuđeno jemstvo za Budvanku, ali se Tužilaštvo žalilo pa su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na odlučivanje.

Za njenu slobodu ponuđena je hipoteka u iznosu od 218.662 evra.

Branilac Emine Adrović, još nije dobio zvanično rešenje, ali je ono prema pouzdanim informacijama koje su do njega stigle, ukinuto iz formalnih razloga.

- Zaista ne znam sadržinu tog rešenja, ali sam ubeđen da će u ponovnom postupku sudija Danijela Samardžić koja je donela prvo rešenje i koja je dozvolila jemstvo, istu takvu odluku doneti i da će se prihvatiti jemstvo budući da se radi o iznosu od 212 hiljada evra - za nadležnost Osnovnog suda zaista velika suma - kazao je advokat Adrovićeve, Zdravko Begović.

U razgovoru za Vijesti, na pitanje da li je pomalo čudno da tako vrednom imovinom garantuje neko ko sa Eminom Adrović nije ni u kakvom srodstvu, advokat je rekao da pravo da ponudi jemstvo ima bilo ko.

- Ja mogu reći da je formalni vlasnik Veselin Vukićević, porodični prijatelj porodice Adrović i da tu ne postoji čak ništa sporno. Zakon o krivičnom postupku dozvoljava mogućnost da jemstvo ponudi bilo ko - izjavio je za Vijesti Begović.

Jutros je u kotorskom Osnovnom sudu trebalo da bude održano i ročište za potvrdu optužnice protiv Adrovićeve, međutim, kako se spisi predmeta nalaze u Višem sudu zbog odluke o jemstvu, predsednik tamošnjeg suda, Branko Vučković je na zahtev odbrane pretres odložio za 4. septembar. Begović očekuje da suđenje počne krajem septembra.

S obzirom da se radi o krivičnom delu iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja, tzv. nehatno krivično delo, zaprećena je kazna zatvora do osam godina.

U optužnici kotorskog tužilastva navodi se da je optužena Adrović, 18 . jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom "audi", krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na deonici gde je ograničenje 50 kilometara. U dokumentu stoji i da, nailazeći na raskrsnicu i pešački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim delom automobila udarila u njih. Snežana Rudinac je inače i dan-danas u komi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading