TUGA BOŽIJA KOD KLADOVA: Devojčica lutala selom, tražila hranu, a onda je Dunav odneo...

Autor: novosti.rs

Hronika

05.09.2018

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beživotno telo osmogodišnje A. Dž. iz kladovskog sela Kostol pronađeno je u utorak u Dunavu, nekoliko stotina metara nizvodno od hostela koji drži njen otac u tom mestu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Šetao sam se sa unucima, kada sam u vodi ugledao nešto za šta mi se u prvom trenutku učinilo da je lutka - u neverici  priča Vele Skrčevski, komšija koji je pronašao telo devojčice. - Bila je okrenuta na trbuh, a glava joj je bila u vodi.

Skrčevski je odmah pozvao suprugu, koja je ubrzo stigla na obalu Dunava.

- I žena je najpre mislila da je u pitanju lutka - nastavlja Vele. - Bila je zapetljana u rečnu travu. Tada je naišao jedan brod, podigao talas i telo je počelo da pluta.

Skrčevski je ušao u reku i štapom telo privukao do obale.

- Okrenuo sam je na leđa i onda video da je reč o devojčici - u šoku je Skrčevski. - Ručice su joj skroz bile bele. Brzo smo shvatili da je reč o njihovoj maloj komšinici A. Dž., koja se prethodnog dana igrala sa njegovim unucima.

Vele je zatim dozvao sina, koji je odmah obavestio policiju, čije su patrole ubrzo stigle na obalu Dunava.

- Policajci su izvukli dete iz vode i obavili uviđaj - nastavlja naš sagovornik. - Moja supruga je zatim donela ćebe kojim smo pokrili telo.

Kako nezvanično saznajemo, devojčica se posle igre u dvorištu porodice Skrčevski vratila kući. Kako je, tokom večeri dospela u Dunav, još nije poznato.

- Pretpostavlja se da je, tokom večeri, devojčica išetala iz sobe i otšla do obale - kaže  izvor iz istrage za Novosti. - Pretpostavljamo da se, najverovatnije okliznula i pala u reku. Budući da je bila slab plivač utopila se, a njeno telo je pronađeno nekoliko stotina metara nizvodno.

Otac doživeo nervni slom

Prema još uvek nepotvrđenim podacima, na telu devojčice nema tragova povreda, zbog čega se veruje da je reč o zadesnoj smrti, mada istraga to tek treba da pokaže.

- Otac devojčice je, kada je video ujutru da mu ćerke nema, krenuo da je traži - dodaje naš sagovornik. - Kada je čuo da se utopila doživeo je nervni slom.

Telo devojčice je prevezeno u Negotin, gde će biti obavljena obdukcija kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading