Sara Vidak prvi put po izlasku iz zatvora u Spužu: CRNOGORCI, ZA OVO ĆE BOG DA VAM SUDI!

Autor:

Hronika

07.09.2018

03:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kada smo ušli u Srbiju, u kolima su svi vikali: 'Srbija, Srbija!' Pokušavali su da mi naprave atmosferu da budem svesna da sam konačno kući i da sam tu, među svojima. I dalje ne mogu da verujem da sam ovde i da se konačno budim u svojoj kući, a ne u zatvoru. Ovo, u ekskluzivnoj ispovesti za Srpski telegraf", kaže Sara Vidak (20), studentkinja iz Beograda koja je u sredu osuđena na četiri meseca zatvora zbog navodnog napada na Jelenu Stanišić, sudiju Prekršajnog suda u Kotoru.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Sara Vidak

Sanjala kuću

Sara je u sredu, nakon 23 dana u spuškom zatvoru u Crnoj Gori, puštena na slobodu do pravosnažnosti presude. Ona je u Beograd stigla juče ujutru, a kako kaže, kod suseda definitivno više neće letovati.

- Sinoć sam se rasplakala u kolima kada smo dolazili pošto sam 20 dana sanjala kako stižem kući! U momentu kada smo stigli ispred kuće nastao je prekid filma u mojoj glavi. Ne sećam se ni kako sam izašla iz kola, ama baš ničega. Definitivno mi ne pada na pamet da se vraćam tamo zbog svega što sam proživela na Crnogorskom primorju - kaže Sara.

Sara: Mislila sam da idem da dajem izjavu u policiji i bratu rekla da se vidimo na bazenu, nisam ni slutila da će me zatvoriti!

Kako navodi, u zatvoru su se svi prema njoj korektno ponašali, ali nikom ne bi poželela agoniju koju je proživljavala više od 20 dana.

- Kada su me priveli na razgovor, mislila sam da ću ubrzo izađi. Sećam se da je moja poslednja poruka pred hapšenje bila drugaricama: "Bože me sačuvaj, nalazim se u policijskih kolima, privedena." Mislila sam da idem da dajem izjavu. Još sam bratu rekla: "Ne brini ništa, večeras idemo na bazen", nisam ni slutila da će me zatvoriti - kaže Sara.

Zatvorenice je podržale

RepublikaFoto: pixabay.com

Vidakova dodaje da je zahvalna na ogromnoj podršci koja joj pristiže sa svih strana.

- Porodica, dečko, prijatelji, mediji, ljudi koje ne poznajem, svima hvala na neverovatnoj podršci! Čak su me i u zatvoru mnoge pritvorenice podržale i čestitale mi kako uspevam da se držim pored svega što prolazim - kaže Sara.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Sara Vidak u redakciji "Srpskog telegrafa"

Neće se žaliti na presudu

Kako Sara navodi, za sada ne planira da se žali da presudu.

- Sačekaćemo do pravosnažnosti presude, da vidimo šta će biti. Svi me pitaju zašto neću da se žalim jer su me nedužnu zatvorili, ali ja samo želim da sve zaboravim i da celu ovu agoniju strpam u kesu za đubre i nastavim svoj život! Ne želim da trošim i provodim vreme po sudovima - kaže Sara.

RepublikaFoto: pixabay.com

Susret s sudijom

Sara je uhapšena 15. avgusta nakon incidenta u sudu. Naime, kada je pitala sudiju Jelenu Stanišić oko prekršaja u saobraćaju zbog kojeg je došla, sudija ju je napala i uhvatila za ruku, a potom je obrnula priču tvrdeći da je ona žrtva.

- Kada sam sudiju videla u sudnici, ništa mi nije prolazilo kroz glavu - ni mržnja ni bes! Ja sam bila ta koja je smela nju da pogleda u oči, dok je ona sve vreme spuštala glavu. Meni je to bilo sasvim dovoljno da shvatim da sam ja iza rešetaka u mnogo boljoj poziciji od nje. Bog sve vidi i on će najbolje da presudi. Moja je moralna pobeda - dodaje Sara.

Život prošao pred očima

Sara dodaje da nije bila svesna situacije sve dok u stanicu u kojoj je kobnog dana davala izjavu nije ušao policajac i rekao joj da ide u zatvor.

- Kada je policajac pročitao da sam lišena slobode, moja reakcija je bila: "To" jer sam ja u tom trenutku čula samo reč sloboda! Ubrzo sam ukapirala da sam lišena slobode i da to znači da idem u zatvor. Ceo život mi je prošao pred očima - navodi Sara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading