DETALJI HAPŠENJA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Kako je najveći kriminalac pao u ruke srpske policije!

Autor: Republika

Hronika

11.09.2018

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovica Vukotić iz Kotora, vođa "škaljarskog klana" i čovek koji je dovođen u vezu sa brojnim kriminalnim radnjama u Srbiji, Crnoj Gori i drugim evropskim zemljama, uhapšen je u Turskoj i isporučen Srbiji.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ilustracija

Vukotić je sa lažnim dokumentima uhapšen u turskom letovalištu Antaliji i juče je isporučen Srbiji jer ima srpsko državljanstvo.

Uskoro bi trebalo da bude saslušan, nakon ćega će biti odlučeno o njegovom eventualnom pritvoru.

Detaljni i opsežni rad pripadnika MUP-a Srbije danas rezultirao je hapšenjem Jovana Vukotića, vođe "škaljarske grupe", nakon duge potrage.

Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljari" za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu poternicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina.

U Grčkoj je protiv njega već podignuta optužnica, koja ga tereti za trgovinu narkoticima, ali postoji mogućnost da predmet bude ustupljen vlastima Srbije.

Osim šverca narkoticima škaljarska grupa se dovodi u vezu sa ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i drugim krivičnim delima, piše blic.rs.

Bezbednosne službe označile su Jovicu Vukotića kao jednog od vođa "škaljarskog klana", sa bratom Igorom Vukotićem i sugrađaninom Igorom Dedovićem.

"Škaljarska grupa" je poznata i po ratu sa "kavačkim klanom" u kojem je do sada na obe strane u Crnoj Gori i Srbiji ubijeno više od 30 osoba.

Otvoreni sukob dve grupe počeo je krajem 2014. godine, kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading