KOKIAN SPOJIO VUKOTIĆA I BOJOVIĆA: Škaljarac se sastajao sa Lukinim klanom u Beogradu, koristili iste ubice!

Autor: Republika

Hronika

13.09.2018

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznanstvo Luke Bojovića i vode škaljarskog klana Jovica Vukotića datira još od pre hapšenja Luke u Španiji. Dvojica vođa počela su da sarađuju dok je Luka Bojović bio na slobodi, a Jovica Vukotić bio njegov crnogorski kontakt za orgaizovaje krijumčarenja i distribuiranja kokaina iz Latinske Amerike širom Evrope.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

- Nakon što je Luka Bojović uhapšen u Španiji, njegove poslove je preuzeo i nastavio Filip Korać, njegova desna ruka. Sa poslovima su došli i kontakti među kojima je bio i Jovica Vukotić - kaže izvor Blica.

 

Prema operativnim podacima Jovica Vukotić je dolazio često u Beograd, gde se sastajao sa pripadnicima klana Luke Bojovića, a neretko se sa njima viđao i u Novom Pazaru, Kopaoniku i Zlatiboru. Kako Blic navodi, biznis sa kokainom rastao je više i više, a svi Vukotićevi neprijatelji postali su i neprijatelji Lukinog klana - kavački klan se okrenuo i protiv Bojovićeve grupe.

Vukotićeva grupa, osim krijumčarenja narkotika, dovodi se u vezu i sa najtežim krivičnim delima, ubistvima i pokušajima ubistva u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, osobe zadužene za obezbeđenje, brojne poslove i nekretnine.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Hapšenje Škaraljca

Podaci koje je crnogorska policija uputila kolegama u Srbiji ukazuju da je Vukotić „dominantno sprovodio aktivnosti krijumčarenja narkotika i izvršenja najtežih krivičnih dela”, pre svega onih koji se odnose na sukobe sa “kavačkim klanom” sa kojim su škaljarci od 2014. godine u ratu.

Ovaj rat počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubistva na obe strane. Do sada je u sukobu klanova ubijeno više od 30 osoba, a likvidacije su se događala kako na teritoriji Crne Gore tako i Srbije, gde klanovi imaju bliske saradnike.

- U sukobima i škaljari, kao i saradnici Luke Bojovića i Koraća koriste iste pucače, a većina njih kontakti su Luke Bojovića iz perioda dok je bio u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi. To su uglavnom ljudi iz Bosne i Hercegovine koji su bili na ratištima - navodi izvor Blica.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading