"MOGAO BI DA UBIJE PONOVO": Ubicu strica čuvaće i lečiti na psihijatriji

Autor: blic.rs

Hronika

20.09.2018

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veće višeg suda u Nišu izreklo je meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi Slaviši Đorđeviću (57) iz sela Prekonoga, koji je 30. marta 2017.godine kamenom ubio svog strica Miloljuba Đorđevića (69).

RepublikaFoto: pixabay.com
Slavišu Đorđevića će držati u pritvoru dok ga ne premeste na psihijatriju

Đorđević je sa stricom vodio imovinski spor a kobnog dana mu je nedaleko od porodične kuće kamenom zadao najmanje dva udarca u glavu, nanevši mu teške povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Predsednica veća, sudija Milica Grujić, rekla je da nije bilo sporno da li je Slaviša usmrtio strica i da li mu je naneo opisane povrede a da je na suđenju utvrđeno, iz njegovog iskaza i nalaza veštaka, da njegovo postupanje nije bilo u nužnoj odbrani. Budući da su veštaci psihijatri utvrdili da pati od trajnog duševnog oboljenja, Više tužilaštvo je predložilo da mu se izrekne mera obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi sa čim se sud složio.

- Nismo imali sumnju da je delo počinio u neuračunljivom stanju, što proizilazi iz nalaza veštaka specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici i iz Beograda koji su saglasni. Vreme trajanja mere bezbednosti propisano je zakonom - rekla je sudija Grujić.

Ona je navela da će Đorđeviću biti produžen pritvor do pravosnažnosti presude i upućivanja na čuvanje i lečenje u psihijatrijsku ustanovu, jer su i veštaci konstatovali da bi mogao da ponovi delo.

On se poslednjih meseci suđenja nalazio u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde će sačekati pravosnažnost presude.

Okrivljeni Slaviša Đorđević koji se sve vreme branio da je strica ubio u nužnoj odbrani jer ga je napao sekirom te da nije duševno oboleo, nije prisustvovao izricanju mere bezbednosti u Višem sudu u Nišu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading