Nova saznanja CFI o brutalnom zločinu u Borči: Zoran lagao o ubistvu Jelene

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), zajedno s članovima svog tima završio je rekonstrukciju brutalnog zločina u Borči. Analizom baznih stanica i kretanja ubijene Jelene Marjanović (33), njenog supruga Zorana (40) i ćerke Jane (7), koji su kobnog 2. aprila 2016, prema navodima optužnice, bili na nasipu, CFI je došao do zaključka da bi iz svega prikazanog jednostavno bilo nemoguće da optuženi nije video likvidaciju.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović

Trčala nasipom

Centar za forenzička istraživanja je, na osnovu optužnice koja je podignuta protiv Marjanovića, uradio i igranu rekonstrukciju kretanja telefona ubijene Jelene i njenog supruga. Na snimku se vidi kako devojka trči nasipom, pa se spušta i nastavlja da džogira pored kanala, a na osnovu čega se zaključuje da bi Zoran video zločin, eventualne otmičare ili čuo krike napadnute žene.

Šipka i dalje smatra da pevačica nije usmrćena na nasipu i objašnjava da rezultati istraživanja CFI ne odgovaraju iskazu koji je Marjanović dao u tužilaštvu.

Šipka: Prema optužnici, mala Jana je razdaljinu od 1.130 metara prešla za osam minuta, što je nemoguće

- Zoran je izjavio da se Jelena popela na nasip dok su se Jana i on igrali. Posle 15-20 minuta laganim hodom su krenuli ka pevačici kako bi se sreli na nasipu.

Na poziciji na nasipu koju je veštak odredio kao tačku B, s koje su krenuli, a koja je od rampe udaljena 1.130 metara, Jelenin telefon registrovala je stanica u 16.52, a Zoranov na istoj tački u 17.04. Iz toga proizilazi da je mala Jana tu razdaljinu prešla za osam minuta, što je nemoguće - navodi Šipka.

Brzina pešaka

On objašnjava da su tokom analize korišćene tablice koje se koriste u saobraćajnim veštačenjima kada se utvrđuje brzina hoda pešaka, iz čega se zaključuje da je pevačica prešla 600 metara za 16 minuta, što je sporo za osobu koja trči.

APELACIONI SUD ODLUČUJE O OPTUŽNICI

Advokati Zorana Marjanovića nedavno su uložili žalbe na rešenje kojim je početkom avgusta Viši sud u Beogradu potvrdio dopunjenu optužnicu protiv supruga ubijene pevačice, a o kojima trenutno odlučuje Apelacioni sud. Branioci tvrde da nema dokaza da je Marjanović usmrtio Jelenu.

Zaključak najnovijih analiza CFI je da Zoran Marjanović nije mogao da izgubi suprugu iz vida ili da ne čuje njene eventualne vriske prilikom napada.

2 i po godine prošlo od ubistva pevačice

- Zoran i Jana su, prema analizi baznih stanica, od Jelene bili udaljeni 364 metra i 196 metara, a vidljivost je bila veoma dobra. Ukoliko je usledio napad na njegovu suprugu, prosto je nemoguće da on taj napad ne bi video, kao i da ne bi primetio eventualne otmičare ukoliko je u blizini te tačke bio zaustavljen automobil - priča Šipka.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading