Osumnjičeni za rastavljanje automobila pušteni da se brane sa slobode

Autor: Tanjug

Hronika

11.10.2018

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih sedam osumnjičenih da su kao članovi međunarodne kriminalne grupe u Italiji rentirali vozila i prodavali ih u Srbiji ili rastavljali u delove pušteni su da se brane sa slobode, a samo je dvojici na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal određena mera zaštite napuštanja boravišta.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, sudija za prethodni postupak je nakon razmatranja predloga tužilaštva doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Z. N. i R. R. odredio meru zabrane napuštanja boravišta i naložio im da se svakog prvog ponedeljka u mesecu javljaju nadležnoj policijskoj stanici prema mestu boravišta, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Okrivljeni su takođe upozoreni da im se može odrediti teža mera ako prekrše izrečenu zabranu.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana.

Okrivljenima se stavlja na teret izvršenje krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i utaja.

U ovom postusku sumnjiče se pored Z. N. i R. R. i M. R. (58) i I. R. (38) iz Mladenovca, Ž. M. (69), M. J.(58) i S. S. (65) iz Titela, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž. M, M. J, S. S, R. R, Z. N, član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju, saopštila je juče policija.

M. R. i I. R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove. 

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M.R. i I.R, policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto delova.

Takođe, pretresom kuće Ž.M. u Titelu pronađen je pištolj marke „bereta" pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navela je policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading