Oglasio se otac nastradalog gardiste: Hoćemo samo da se skine ljaga sa imena naše dece

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

13.10.2018

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Srpski telegraf ekskluzivno objavio nova saznanja u vezi sa ubistvom dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. godine u vojnom objektu "Karaš" na Topčideru, oglasio se i Draganov otac Janko. Kako je naveo, jedino što ga zanima je da se utvrdi istina o celom slučaju.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Bole rane: Sećanje na stradale gardiste

- Za istinu se borimo 14 godina, da se skine ljaga sa imena naše dece, koja su poginula u vojnom objektu "Karaš" na Topčideru u Beogradu, gde su bili na straži - kaže Janko Jakovljević.

Janko navodi da mu je sve u vezi sa slučajem ubistva Dragana i Dražena Milovanovića odavno jasno i da se porodice svim pravnim sredstvima bore da dokažu da su njihova deca ubijena, a ne, kako je onda predstavljeno, da je jedan ubio drugog, pa izvršio samoubistvo.

- Ranije nam je obećana pomoć i taman kada smo pomislili da se ništa ne dešava, eto novog svedoka, koji tvrdi da su naša deca ubijena zbog droge. To potvrđuju našu ranije iznetu tvrdnju da su deca ubijena. Uz pomoć naših pravnika smo saznali da se u tu i u to vreme svašta dešavalo. Nas samo jedno zanima, a to je da dočekamo da se istina utvrdi i da se skine ljaga sa imena naše dece - rekao je on.

 

 

Podsetimo, Srpski telegraf je u vikend izdanju ekskluzivno objavio da je bivši oficir Vojske Srbije i Crne Gore koji sada živi u Moskvi dao iskaz u tužilaštvu  tvrdeći da gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

Rekonstrukcija stravičnog događaja na Topčideru

- Navodno, sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje u EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište Karaš na Topčideru! - naveo je dobro obavbešteni izvor za naš list.

 

Advokat potvrdio: Vaša informacija je tačna

Advokat Predrag Savić, koji zastupa porodice ubijenih gardista, kaže za Srpski telegraf da je čuo za verziju koju ju izneo oficir Vojske i pozvao nadležne organe da to istraže.

- Tačno je, čuo sam za tu informaciju. Sada je potrebno da država utvrdi šta se tačno kobnog dana dogodilo - rekao je on.

Savić je i ranije tvrdio da je 3D rekonstrukcija Centra za forenzička istraživanja pokazala da je u smrt gardista umešana treća osoba.

- Utvrđeno je da su oni bili razoružani, a potom ubijeni - rekao je Savić.

 

Kako je ispričao oficir u tužilaštvu, bezbednjak iz Zrenjanina tražio je da istražni organi upadnu u kasarnu. Tada je on i upoznat sa tim slučajem, o čijim je detaljima svedočio u tužilaštvu. Međutim, kako tvrdi, tadašnji vrh Vojske i bezbednosnih službi odbio je takvu akciju kako se Vojska ne bi kompromitovala u javnosti.

Međutim, Jakovljević i Milovanović su, navodno, kobnog dana kasnili sa obilaskom desetak minuta i naleteli su pravo na dilere, koji su, u strahu da će ih razotkriti, rešili da ih likvidiraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading