REPUBLIKA SAZNAJE: Profesor Pravnog fakulteta uhapšen zbog UZNEMIRAVANJA STUDENTKINJE!

Autor: Republika

Hronika

19.10.2018

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal trese Kragujevac! Uhapšen je profesor Pravnog fakulteta zbog seksualnog uznemiravanja.

Profesor uhapšen u Kragujevcu

Kako saznajemo, reč je o profesoru Sveti Puriću (64) koji se sumnjiči za polno uznemiravanje  studentkinje Mirjane Đ. (20).

Inače, radi se o profesoru za koga se zna na faluktetu i u gradu da je sklon takvom ponašanju, ali je ovo prvi put da ga je neko prijavio. On predaje Ekonomsku politiku.

Purić je postao poznat još 2007. godine kada je na Pravnom fakultetu izbila korupcionaška afera "Indeks". Na optužnici su bila imena 41 osobe, među kojima su 23 profesora Pravnog fakulteta, koji se terete za kupoprodaju ispita i diploma na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Među optuženima su bili tadašnji dekan Sveto Purić, prodekan Božin Vlašković, bivša pomoćnica ministra prosvete i sporta Emilija Stanković, profesori Ivan Čukalović, Predrag Stojanović, Dragana Petrović, Dragan Bataveljić i Srđan Đorđević, šef Službe za studentska pitanja Zoran Simić i posrednik Saša Jovanović iz okoline Velike Plane.

Skoro deceniju od početka suđenja optuženima za korupciju na Pravnom fakultetu u Kragujevcu pred Višim sudom u Smederevu prvostepena presuda nije na pomolu. Zbog maratonskog procesa, za skoro polovinu optuženih za davanje mita i zloupotrebu službenog položaja postupak je gotov i pre presude zbog zastarelosti.

Na poslednjem ročištu, u maju ove godine, usvojeni su predlozi optuženih i branilaca da se u svojstvu svedoka ispita još 30 osoba protiv kojih je postupak obustavljen zbog zastarelosti krivičnog gonjenja. Saslušanja ovih svedoka planirana su i u oktobru.,

Prema optužnici, položeni ispit koštao je od 500 do 1.000 evra, a diploma od 12.000 do 16.000 evra. Tokom istrage na fakultetu prvi put je korišćen tajni agent u jednom krivičnom postupku u Srbiji. Tako je snimljen i obiman audio i video materijal kojim je potkrepljena optužnica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Julija

19.10.2018 18:24

Nista ne brinite, sad ce Toma njemu da sredi, jer on je Tomi sredio diplomu pravnog fakulteta.

marko

20.10.2018 21:50

poznajem profesora,kada dodju u njegov kabinet,on uzima brojeve studentkinjama,i posle im se javljaa,pravi bolesnik