Advokat vođe "škaljaraca" otkrio kako se Vukotić oseća i ŠTA ĆE REĆI na suđenju!

Autor: novosti.rs

Hronika

23.10.2018

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jovan Vukotić je odlično i spreman je da na suđenju ispriča baš sve, kaže šta mu se dešavalo, počev od toga da nije vođa nikakvog klana, pa ni "škaljarskog", zatim o tome kako je uhapšen, a potom i deportovan u Srbiju, gde mu se sudi za delo koje ovde uopšte nije počinio." Ovo je, nakon posete svom klijentu koji se nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu, rekao advokat Borivoje Borović, koji zastupa osumnjičenog Vukotića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Borivoje Borović

Početak suđenja Jovanu Vukotiću, navodnom "vođi škaljarskog klana", zakazan je za danas pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, zbog falsifikovanja pasoša.

- Prihvatio sam da branim Vukotića, jer smatram da su tom čoveku ugrožena sva prava, pre svega ljudska - tvrdi Borović. - Ono što je učinjeno je nedopustivo i nakon što dokažemo Vukotićevu nevinost pred domaćim, obratićemo se i međunarodnom sudu i tražiti pravdu.

Ovaj advokat kaže da će Vukotić, za razliku od prethodnog postupka, u policiji, odnosno pred tužilaštvom, na predstojećem suđenju, sasvim sigurno izneti odbranu.

- Nema govora o sklapanju sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, jer bi time Vukotić svesno prihvatio da prizna nešto što nije učinio u Srbiji - ističe Borović.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovan Vukotić

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Vukotića, kojim ga tereti za krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo traži da ga sud osudi na godinu i po dana zatvora.

Jovan Vukotić, koji ima srpsko i crnogorsko državljanstvo, uhapšen je 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i već sutradan je deportovan u Srbiju. Pred našim nadležnim organima priznao je da je koristio lažni pasoš, ali da u Srbiji nije počinio nijedno krivično delo, da bi ga teretili.

Grčka je za njim raspisala poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza. Za ovo drugo delo, po zamolnici crnogorskih vlasti, saslušavan je u Srbiji, ali se branio ćutanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading