Otkrivamo kako će manijak iz tramvaja izbeći zatvor!

Autor: T. M.

Hronika

30.10.2018

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihailo Isailović (37), manijak koji pre prošle nedelje u tramvaju seksualno napastvovao 15-godišnjakinju, najverovatnije će izbeći zatvor! Kako saznajemo, Isailović je tokom vikenda prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com/Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva
Mihailo Isailović

- Na osnovu njegovog ponašanja u pritvoru, Isailović je tokom vikenda premešten u zatvorsku bolnicu i smešten je u sobi sa više osoba, odnosno pacijenata. Zasad se normalno ponaša i nije pravio nikakve incidente - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ukoliko ga na psihijatrijskom veštačenju, koje će tek uslediti, proglase neuračunljivim, Isailović će izbeći robiju uz obaveznu meru lečenja.

Međutim, postavlja se pitanje da li je lečenje u zatvorskoj bolnici zaista adekvatna kazna za manijaka koji je napao maloletnicu naočigled brojnih putnika u gradskom prevozu. Kriminolog i psiholog Dobrivoje Radovanović kaže da je pitanje i zašto Isailović nije ranije psihijatrijski hospitalizovan.

Radovanović: Problem je to što se ovakve stvari samo zalečuju lekovima, a kad bude prestalo dejstvo, on će opet napasti neku devojku

- Očigledno je da je u pitanju bolesna osoba kojoj treba lečenje. Problem je to što se ovakve stvari samo zalečuju lekovima jer, kad bude prestalo njihovo dejstvo, on će opet napasti neku devojku. Neophodne su najoštrije kazne za seksualne delikte i što duža izolacija iz društva - kaže Radovanović.

Podsetimo, Isailović je 25. oktobra u tramvaju seksualno zlostavljao devojčicu od 15 godina i nasilno je dodirivao po intimnim delovima tela. On je iste večeri uhapšen nakon što je u jednoj pekari ukrao parče bureka.

Čeka se saslušanje devojčice

Petnaestogodišnjakinja koja se našla na meti Isailovića trebalo bi da u toku nedelje bude saslušana u tužilaštvu. Prema rečima Dobrivoja Radovanovića, neophodno je da prolaznici koji prisustvuju bilo kakvom nasilju reaguju.

- Devojčica će zbog ovog manijaka verovatno imati traume i to je najstrašnije u svemu! Razumem da su putnici u tramvaju uglavnom bile žene, koje su takođe bile uplašene, ali je neophodno da makar pozovu policiju u ovakvim situacijama - kaže Radovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading