Potresni detalji tragedije u Senti: Deca se plašila mraka pa spavala sa upaljenom svećom, a onda je plamen zahvatio celu kuću

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

05.11.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica Emina Dimović (8) nastradala je preksinoć u požaru koji je izbio u porodičnoj kući u Senti, dok je njen mlađi brat Adam teško povređen i lekari se bore za njegov život. Pretpostavlja se da je zapaljena sveća kriva za požar u kući, u kojoj već šest godina nema struje!

RepublikaFoto: Tanjug/P. RAVA
Zgarište: Kuća uništena u plamenoj stihiji

Emina i Adam su, inače, dvoje od petoro dece Elvire Dimović (32), a sa njima živi i njen nevenčani muž Andrija Kolompar (30). Što se ostale dece tiče, Danica (7) i Denis (9) lakše su povređeni i zbrinuti su u senćanskoj Opštoj bolnici, a Sanela (11) prošla je bez povreda. 

Nezapamćena tragedija se dogodila oko jedan sat iza ponoći, u kući u Ulici Kiša Ferenca. Pošto su se mališani plašili da spavaju u mraku, noću su palili sveću u papirnom lampionu. Kobne noći sveća je zahvatila lampion, a vatra se brzo raširila na celu kuću.

Elvira kaže da je sa decom spavala u sobi, a mala Emina je bila s njom u krevetu.

- Probudili su nas dim i vatra. Onako ošamućeni, Andrija i ja smo brzo izvlačili decu u dvorište, a onda smo uvideli da nema Emine. Kad smo se vratili u kuću po nju, bilo je već kasno. Njeno telo je bilo pored kreveta - priča očajna majka.

Komšija: Elviri stradalo ukupno troje dece

Komšija Suljo Laslo kaže da je mala Emina treće dete koje je Elvira izgubila u nesrećnim slučajevima.
- Ona je ranije živela u jednoj trošnoj kući u blizini senćanske bolnice. U toj kući je pre nekoliko godina izbio požar u kom je stradalo dvoje njene dece. Kad se sa Andrijom doselila u moj komšiluk, pomagao sam im koliko sam mogao - kazao je Laslo.

Andrija, koji već tri godine živi sa Elvirom i njenom decom, ispričao nam je da je spavao u drugoj sobi, kad ga je probudio dim.

- Utrčao sam u sobu, Elvira i ja smo zajedno pomagali deci da se spasu, ali Emini nije bilo spasa... Elvira je zapomagala, bilo je užasno - navodi Andrija.

Vatrogasci i Hitna pomoć su brzo stigli na mesto nesreće. Mali Adam je zbog opekotina drugog stepena odvezen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu i još je u kritičnom stanju.

Elvira je, inače, korisnica socijalne pomoći i od tih para živi sa mužem i decom u trošnoj kući, koja je sad u požaru skoro u potpunosti uništena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading