"Škaljarac" Jovica Vukotić traži da ga puste na slobodu: Ponudio pozamašnu cifru kao jemstvo!

Autor: Republika

Hronika

07.11.2018

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodni vođa "škaljarskog klana" rekao je da ne namerava da napušta Beograd i ponudio je 150.000 evra jemstva.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Jovan Vukotić, navodni vođa "škaljarskog klana", juče je od Drugog osnovnog suda zatražio da mu ukine pritvor u kom je zbog sumnje da je koristio falsifikovani makedonski pasoš.

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović od suda je zatražila da mu pritvor bude ukinut i zamenjen nekom blažom merom ili jemstvom.

- Garantujem da ću dolaziti na svako suđenje i podrazumeva se da se neću kriti. Nemam razlog da napustim Srbiju - rekao je Vukotić. On je doveden iz pritvora u pratnji policajaca naoružanih dugim cevima, a dok je sprovođen kroz hodnik, deo suda bio je ispražnjen.

Foto: instagram.com/dejanazivkovic
Jovica Vukotić i Dejana Živković

- Nema potrebe za ovom policijskom predstavom koja se pravi. Ukoliko me pustite, dolaziću sam ili sa članovima familije, nemam potrebu za bilo kakvom specijalnom pratnjom - rekao je on u sudnici, u kojoj je, pored njegove supruge, manekenke Dejane Živković, i oca Veselina Vukotića, bilo desetak pripadnika zatvorske i sudske straže.

Njegov drugi branilac Borivoje Borović rekao je da je zabrinut jer on ima saznanja da "policija pritiska pojedine pritvorenike da budu svedoci protiv Vukotića za mnogo teža krivična dela".

- Pokušavaju da mu nameste teža krivična dela. Imam informaciju da policija vršlja po zatvorima i da se pritiskuju pritvorenici da svedoče protiv njega. Nudi im se status svedoka-saradnika - rekao je Borović i naveo da je policija Vukotiću uzela DNK najverovatnije iz istog razloga. Međutim, on nije želelo da kaže imena osoba koje policija navodno pritiska. Na prethodnom suđenju, Vukotić, koji je u Srbiju deportovan iz Turske 10. septembra, izjavio je da on nije vođa nikakvog klana i da mu sve optužbe pakuju oni koji stoje iza ubistva njegovog prijatelja, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading