ZLA KOB NAD SRBIJOM? Tri ubistva, tri samoubistva i pokušaj samoubistva paljenjem - za samo 48 sati?!

Autor: S.V.

Hronika

13.11.2018

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih nekoliko dana loše vesti nizale su se jedna za drugom, svaka gora od prethodne i taman kad pomislimo - "E ovde mora da stane", dogodi se još neka tragedija koja poremeti crni bilans. Gotovo je nemoguće naći naslovnicu dnevnih novina na kojoj nema slike udesa, leša ili makar naslova koji počinje sa "Tragedija"...

RepublikaFoto: www.facebook.com/tanjug/montaža
Uviđaj

To što ste vi pažljiv vozač, ili odgovoran pešak, ne znači izvesno da nikada nećete nastradati u saobraćaju. Ili ako ste lepi i uspešni, da ste zaštićeni od depresije... Ne naravno, jer ono što se događalo prethodnih dana ppotvrđuje da niko nije zaštićen...

Najveću pažnju javnosti izazvao je udes na uglu Krunske i Resavske ulice kada je tramvaj iskočio iz šina i ubio pešaka koji je tu prolazio. Tom prilikom je povređen vozač automobila D.D. (49) , vozač tramvaja Z.M. (55) i četvoro putnika, a zbog ove nesreće uhapšen je vozač "dačije", koji je, prema prvim saznanjima prošao kroz crveno svetlo na semaforu.

 

 

Posle ovoga, ne postoji osoba koja nije pomislila: "A šta da sam ja tuda prolazio/la?"

 

 

Ništa manje pažnje nije izazvalo ni samoubistvo manekenke i TV lica Marije Ćurčić (25). Ona je, kako se sumnja bila u depresiji nakon raskida s dečkom, pa je izgleda rešila da presudi sebi vešanjem u stanu preksinoć. Šta je pravi motiv takve njene odluke, tek treba istraga da utvrdi, ali i ovde se mnogima omakla konstatacija: "Šta bih ja dala da sam u njenim godinama već tako lepa i uspešna, a opet..."

 

 

Još jedna osoba oduzela je sebi život u poslednjih 48 sati. Naime, radi se o saobraćajcu u penziji D.P. (76) iz Niša koji je sebi presudio hicem u glavu. Oni koji ga znaju kažu da je to učinio najverovatnije zbog dugotrajne bolesti. Nažalost, onog koji taj odgovor sigurno zna, više nema.

Treće samoubistvo odigralo se noćas kada je Andrej Stojanović (25) rešio da skoči sa šestog sprata apartmana u Jagodini. Ovde nema dileme šta ga je razlog njegove odluke jer je ostavio oproštajno pismo sa porukom da se kockao.

 

 

U Južnoj Moravi pronađeno je beživotno telo četrdesetogodišnjeg muškarca iz okoline Vladičinog Hana, nakon što je njegov otac prijavio da mu se sin utopio u reci. Doktor mrtvozornik konstatovao je da nema tragova nasilne smrti, pa nije isključeno ni samoubistvo, ali na policiji je da odradi svoj "domaći".

Nepoznati muškarac polio se benzionom i zapalio jutros oko 11 časova u Ivanjici. On je, ipak, sa teškim povredama stuigao živ u Čačansku bolnicu. Za sada nije poznato zašto je odlučio da sebi presudi, možemo da se nadamo da će da poživi i sve ispriča istražnim organima.

Slučaj u kome se evidentno ne radi o samoubistvu, već pre o brutalnom ubistvu je kod Snežane M. (59) iz Guče čije je obezglavljeno telo bez donjih ektremiteta pronađeno proteklog vikenda u šumi u dragačevskom selu Veles. Rodbina je odmah posle nestanka posumnjala da ju je zadesila kakva tragedija, jer je nestala pod veoma sumnjivim okolnostima. Da sve bude još gore, Snežanin nestanak je prijavljen još 5. septembra prošle godine. 

 

 

Iako na stranicama hronike uvek ima vesti, pa makar i onih o lakšim povredama, priznaćete da je ovo što se dešavalo u prethodna dva dana nadmašilo i najdomišljatiji um scenariste nekog horor filma.

Da li ovo kao narod ispaštamo zbog nečega, da li nas prosto sustiže "zla kob" ili je puka slučajnost, ne znamo, ali nije na odmet da se dobro osvrnete oko sebe, pazite kako prelazite ulicu i izbegavate stresne situacije i negativne ljude. Nije mnogo, ali možda pomogne, pa tako na naslovnim stranama više čitamo o tome kako se neko pomirio, dobio prinovu, pronašao davno nestalog rođaka živog i zdravog, dobio na lutriji...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading