Žarko je izazvao saobraćajku u kojoj je poginula trudnica i njena nerođena beba: Suđenje odloženo, odbrana traži izuzeće sudije!

Autor: S.R.

Hronika

14.11.2018

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je za danas zakazano prvo ročište u slučaju protiv Žarka P. koji je optužen da je 29. avgusta oko 12 časova izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Suzana Bogdanović (33) i njena nerođena beba, ono je doloženo, jer je odbrana okrivlјenog tražila izuzeće sudije. Žarko P. koji je od trenutka nezgode u pritvoru, nije državlјanin Srbije,a roditelјi mu žive u Nemačkoj. Pritvor mu ističe 23. novembra.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vitomir i nastradala Suzana Bogdanović

- Znate, Suzanu i bebu mi niko ne može vratiti, ali se nadam da je pravda slepa i da će država pravedno da odluči u ovom slučaju. Ovo suđenje samo je so na ranu koja ne može da zaceli i zaista je teško biti deo toga. Snagu mi daje sećanje na pokojnu suprugu i naše nerođeno dete. Čini mi se da je svakog dana sve gore- kazao nam je suprug stradale Suzane Vitomir (42) iz prokupačkog sela Kostenica koji je vozio automobil u koji je udario "mercedes" za čijim volanom je bio Žarko P.

On dodaje da svaka nova noć donosi strahotu, jer pred spavanje najviše ga sve podseti na Suzanu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vitomir Bogdanović

- Znate kako je, mi živimo od polјoprivrede, danju radimo, deca su uškoli, nekako vreme prolazi.Onda dođe noć i nastaje pakao. I deci je sve gore. U rpvo vreme nisu ni bili svesni šta se dogodilo. Još uvek su bili pod utiskom da majka treba da im rodi bebu i kao da su sebe ubedili da je otišla na porođaj. Sada je već drugačije i svesni su sudbine koja nas je zadesila. Niko ne može da im je nadoknadi i to se vidi - kazao je Vitomir vidno uznemiren dok stoji ispred zgrade prokupačkog suda sa Suzaninim roditelјima i braniocima.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vozilo u kojem je bila Suzana

Do nesreće u kojoj je stradala Suzana došlo je na oštroj krivini u selu Donja Stražava. Vozilo u kojem je bio Žarko P. kretalo se ka Prokuplјu, a Vitomir i Suzana koja je tog jutra bila na predporođajnu kontrolu iz pravca Prokuplјa. Nakon sudara, posle nekoliko sati Suzana je preminula, a njena beba dan kasnije. Obe su sahranjene u istom kovčegu, beba pored majčinog srca.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Sahrana

Utvrđeno je da Žarko P. nije imao alkohola u krvi, a svedoci kažu da nije prišao da pomogne nesrećnoj ženi i njenom suprugu, nego je sa verenicom stajao dalјe. Optužen je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa dva smrtna ishoda. Za to delo zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading