Bliži im se sudnji dan: Ivanov i Vesković sa 29 metaka likvidirali poznatog kriminalca!

Autor: Republika

Hronika

14.11.2018

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv dvojice optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta ove godine na Dušanovcu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Fotografija sa lica mesta

Ovom odlukom potvrđeno je rešenje o potvrđivanju optužnice Višeg suda u Beogradu, pa će u narednom periodu biti zakazano pripremno ročište, a potom i suđenje.

Potvrđenom optužnicom Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković zvani Prika terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno nošenje oružja. Ivanov i Vesković se nalaze u pritvoru. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil. Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu. Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu. Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading