HAPŠENJE U ZRENJANINU: Oštetili budžet za 25 miliona

Autor: Republika

Hronika

15.11.2018

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, u Zrenjaninu su uhapšena dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja i time oštetili budžet Srbije za 25,7 miliona dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, osumnjičeni su u periodu od februara 2013. do novembra 2016. godine u svojstvu odgovornih lica privrednog subjekta iz Zrenjanina naložili da se deo zarade zaposlenima isplati u gotovini, bez evidentiranja u poslovnim knjigama. 

Oni su na taj način izbegli obračun i plaćanje poreza na zarade i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje zaposlenim radnicima u iznosu od 16.767.919,26 dinara.

Takođe su fizičkim licima koja su radila na "crno" kao naknadu za obavljanje poslova isplaćivali novac u gotovini, čime su izbegli obračun i plaćanje poreza na dohodak građana i doprinose za socijalno osiguranje u iznosu od 8.936.295,69 dinara.


Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 sati, dodaje se u saopštenju MUP-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading