Stravični detalji požara na Novom Beogradu: Vatra je divljala, a onda se čuo vapaj, "ne mogu dalje"!

Autor: Republika

Hronika

17.11.2018

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Milovanović boravio je u svom stanu, a onda je čuo buku komšije sa sprata iznad njega, ni ne slutivši fatalan ishod događaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

U požaru koji je oko 23 sata izbio na 13. spratu zgrade u Gandijevoj stradao je Miodrag B. (61).

Kako tvrdi komšija Predrag Milovanović, koji živi u stanu ispod, oko 23 sata čuo je lupanje na svom plafonu.

- Čuo sam buku sa gornjeg sprata, ali prvo nisam obratio na to pažnju. Majka mi je rekla: "Mićo te zove", pa sam krenuo gore. Već je sve gorelo. Drugi komšija i ja smo bili ispred stana. Vatra je kuljala iza vrata. Komšija je rekao: "Hajde da razbijamo vrata", ali pomislio sam da će nas, ako pustimo kiseonik, vatra zahvatiti obojicu - priča Milovanović za Informer.

Ipak, odlučili su se da pokušaju.

VIDEO SAM KAKO ČOVEK ŽIV GORI

Na mestu događaja našao se i svedok, advokat Nikola Sekulić, koji je za portal Pink.rs otkrio još stravičnih detalja.

- Video sam čoveka kako na svojoj terasi pored plamena stoji, plače i zapomaže:0 "Decoooo", ali kako je vatra iz njegovog stana zahvatila i deo njegove terase, buktinja ga je zahvatila i pao je tu gde je i stajao... Užas... Video sam kako čovek živ gori jer sam stajao ispred zgrade u kojoj je stan goreo - rekao  je Sekulić.

- U trenu smo odlučili da razbijemo vrata. Razvalili smo ih i videli da plamen besni unutra. Samo je pri dnu ostalo malo prostora. Miodrag me je  dozivao iz vatre. Rekao sam mu "Čuješ moj glas, prati ga. Dođi do mene, ja ne mogu do tebe". Nakon nekoliko sekundi doviknuo mi je "Ne mogu dalje." To je poslednje što sam od njega čuo. Kako Predrag tvrdi, njegovom stradalom komšiji je majka umrla pre 8 meseci i od tada živi sam. Za svog suseda kaža da je bio bolestan, patio od nerava, te da je jedva brinuo o sebi, ali uporno odbijao da ide u dom. Iako će uviđaj tek pokazati uzrok požara, okupljene komšije već sumnjaju da je mogući uzrok to što je stradali bio strastveni pušač. Požar je inače zahvatio i stan iznad, na 14. spratu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading