UZDAJU SE U POZITIVNE TRENDOVE: Aston Martin želi da udvostruči proizvodnju

Autor: autoblog.rs/autonet.hr

Razonoda

20.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aston Martin namerava da do 2025. godišnje proizvodi, odnosno prodaje, 14.000 automobila. Iako se ta brojka u današnjem svetu auto industrije ne čini preterano velikom, za Aston Martin ona predstavlja udvostručenje sadašnjih prodajnih rezultata.

RepublikaFoto: Newspress
Žele da sa 6.400 proizvodnju povećaju na 14.000 automobila godišnje

Tačnije, Aston Martin do kraja ove godine namerava da proizvede 6.400 automobila, uprkos opštem padu prodaje u Kini, problemima oko Bregzita i oko cene Astonove deonice.

Foto: Aston Martin Media

Pomenuti pad prodaje u Kini nije naškodio Astonu, štaviše na tamošnjem tržištu prodaja mu je rasla čak 118 procenata, a uopšte mu je prodaja na azijsko-pacifičkom prostoru porasla za 133 odsto. Takođe, i na drugim važnim svetskim tržištima Aston Martin beleži snažan rast prodaje. Primera radi, rast u SAD-u iznosi 185 procenata.

Upravo iz tih razloga u Astonu veruju da će se pozitivni trendovi nastaviti i da u narednih šest godina mogu da udvostruče prodaju. Posebno će im taj zadatak olakšati lansiranje prvog krosovera, odnosno produkcijske verzije modela DBX, koji će se proizvoditi u drugoj Astonovoj fabrici.

Početak prodaje ovog automobila će početi 2020, a zvanična premijera će se održati do kraja sledeće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading