ODUGOVLAČENJE IH MOŽE KOŠTATI: Južna Koreja zapretila kaznom od 10 miliona dolara kompaniji BMW

Autor: totalcar.rs/n1info.com

Razonoda

25.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejske vlasti zapretile su kaznom od skoro deset miliona dolara nemačkom proizvođaču automobila BMW optuženom za odugovlačenje u povlačenju vozila sa defektnim motorima koji su se u nekim slučajevima zapalili.

RepublikaFoto: pixabay.com
BMV je povukao oko 170.000 vozila iz Južne Koreje zbog problema u sistemu hlađenja

Fotografije zapaljenih vozila bile su na naslovnim stranama u Južnoj Koreji tokom leta, a lokalni mediji su tada preneli da se zapalilo više od 40 automobila. Posle tih slučajeva, neka parking mesta su odbijala ta vozila u strahu da se ne zapale.

BMW je povukao oko 170.000 vozila iz Južne Koreje zbog problema u sistemu hlađenja što je uzrokovalo paljenje motora.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/CAR TV
39.000 BMW-a prodato je u Južnoj Koreji u prvoj polovini godine

Nemački proizvođač je u avgustu saopštio da povlači 480.000 vozila iz Evrope i pojedinih azijskih zemalja, među kojima i iz Južne Koreje. BMV je potom naveo da će povući dodatnih milion vozila.

Južnokorejske vlasti zapretile su kaznom od gotovo deset miliona dolara jer smatraju da je BMW priznao grešku, a odugovlači u povlačenju vozila. Marka BMV je popularna u Južnoj Koreji gde je u prvoj polovini godine prodato oko 39.000 vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading