SPEKULACIJE ILI NEŠTO VIŠE: BMW X8 dobio "zeleno svetlo"?

Autor: b92.net

Razonoda

28.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BMW ima svog predstavnika u gotovo svakom SUV/krosover segmentu, ali uvek ima prostora za još neki novi model.

RepublikaFoto: pixabay.com

Godinu koja je na izmaku BMW je obeležio brojnim premijerama novih modela, među kojima je i X7. Ovaj veliki SUV, projektovan kao rival Mercedesa GLS, predstavljen je u oktobru, a u prodajne salone stiže 2019. I dok se prašina oko BMW-a X7 još nije slegla, u medijima se već piše od mogućem novom modelu – X8.

BMW je već registrovao oznaku "X8" što samo po sebi ne mora da znači da je novi model već u pripremi, ali nagoveštava da u bavarskom proizvođaču razmišljaju o jednom takvom vozilu.

BMW Blog, međutim, tvrdi da je model X8 dobio “zeleno svetlo” od čelnika kompanije i da čak ima i fabričku kodnu oznaku, G09. Isti izvor navodi da bi novi SUV mogao stigne već 2020. godine i da možda neće biti kupe-krosover, kao ostali "parni" krosoveri (X6, X4...).

RepublikaFoto: BMW Media
BMW X7

Umesto toga, BMW X8 mogao bi da bude luksuznija verzija X7 sa 4 zasebna sedišta (2+2), dok treći red, koji je u ponudi BMW-a X7, verovatno ne bi bio dostupan kao opcija.

Pošto bi akcenat bio na dodatnom komforu i luksuzu, kupci bi mogli da biraju između brojnih opcija završne obrade enterijera, dodatne opreme i tehnologija, pa bi X8 bio najskuplji BMW-ov model u ponudi i mogući konkurent najavljenom Mercedes-Majbahu GLS.

S obzirom da je Rols-Rojs takođe u vlasništvu Bavaraca, BMW X8 bi se, barem po ceni, smestio između X7 i Rols-Rojs SUV modela Kulinan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading