HAPŠENJE DIREKTORA IH NIJE OMELO: Reno je prodao najviše putničkih automobila u 2018.

Autor: b92.net

Razonoda

30.01.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka Folksvagen Grupa petu godinu zaredom je bila najveći proizvođač vozila na svetu. Međutim, Folksvagen je na tronu uključujući i teška komercijalna vozila, dok je najviše putničkih automobila prodala Reno-Nisan-Mitsubiši Alijansa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Reno Klio

Francusko-japanska kompanija je tokom 2018. isporučila 10,76 miliona putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila, dok ne prodaje kamione. Nisan je u sredu objavio da je prodao 5,65 miliona automobila prošle godine, što je pad od 2,8 odsto, Reno je prodao 3,88 što je rast od 3,2 procenata, dok je najveći rast od 18 odsto zabeležio najmlađi član grupacije Mitsubiši, ali sa najmanjom prodajom od 1,22 miliona.

U međuvremenu, Folksvagen Grupa je prodala 10,83 miliona vozila, ali uključujući i MAN i Skanija šlepere, bez teških kamiona VAG je prodao 10,6 miliona jedinica. Na trećem mestu je Tojota Motor Corp sa 10,59 miliona prodatih automobila uključujući Tojota i Leksus brendove, te male automobile iz podružnice Daihatsu i težke kamione brenda Hino Motors.

Bez Hino Kamiona, Tojota je prodala 10,39 miliona vozila tokom 2018, dok iz kompanije očekuju rast prodaje u 2019. na 10,76 miliona.

RepublikaFoto: Printskrin: Facebook.com/Nissan
karlos Gosn, uhapšeni član francusko-japanske grupacije

Mnogi proizvođači pokušavaju da povećaju prodaju i povećaju profit uz istovremeno "rezanje" troškova kako nadoknadili velike investicije u razvoj novih tehnologija, uključujući električne automobile i autonomnu vožnju.

Na to se posebno fokusirala Reno-Nisan-Mitsubiši alijansa koja planira da deli platforme i delove vozila između različitih modela ova tri brenda kako bi smanjili proizvodne troškove, a povećali profitabilnost.

Francusko-japanska grupacija je u velikoj krizi zbog skandala koji je izazvalo hapšenje dughogodišnjeg direktora Karlos Gosna koji je optužen za zloupotrebu položaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading