TESLA AKTIVIRA STRAŽARSKI MOD: Nećete smeti ni da se naslonite na auto

Autor: b92.net

Razonoda

16.02.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teslini električni automobili dobijaju novu funkciju kao prevenciju pokušaja krađe vozila.

RepublikaFoto: Tesla Motors
U kompaniji kažu da će novi sigurnosni mod najpre biti aktiviran u Modelu 3

Ilon Mask je u sredu najavio lansiranje novog sigurnosnog sistema nazvanog "stražarski mod", koji vlasnicima Tesla automobila treba da pruži dodatnu zaštitu od krađe vozila.

Kada se ova funkcija aktivira, sistem "motri" na okolinu automobila koristeći već postojeće spoljne kamere vozila kako bi uočio potencijalnu pretnju.

Ilon Mask

Svako kretanje u neposrednoj blizini vozila biće praćeno, a u slučaju da se samo i naslonite na auto, na velikom centralnom ekranu u kabini pojaviće se poruka koja vas upozorava da vas snimaju kamere, što treba da odvrati potencijalnog lopova od njegove namere da ukrade ili ošteti vozilo.

U slučaju ozbiljnije pretnje po automobil, poput pokušaja provale lomljenjem stakla, "stražarski mod" aktivira alarm na vozilu, pojačava osvetljenje u automobilu, pušta glasnu muziku sa ozvučenja u vozilu i alarmira vlasnika putem Tesla mobilne aplikacije.

U kompaniji kažu da će novi sigurnosni mod najpre biti aktiviran u Modelu 3 na američkom tržištu, a zatim i na primercima Modela S i X koji su proizvedeni posle avgusta 2017.

Najnoviji podaci pokazuju da je broj krađa automobila u SAD u porastu. FBI je saopštio da je u 2017. ukradeno 773.139 motornih vozila, što je rekordan broj još od 2009. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading