NE MOGU DA POSTIGNU: Tesla traži od radnika da volontiraju kako bi ubrzali isporuku vozila

Autor: vesti-online.com

Razonoda

24.03.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne pitaj šta tvoja firma može da uradi za tebe, već šta ti možeš da uradiš za nju - američki proizvođač traži od svojih radnika da dobrovoljno pomognu kompaniji kako bi se u što kraćem roku obavila isporuka velikog broja automobila.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Tesla Model 3

Kako piše Biznis insajder, koji je imao uvid u mejl potredsednika Tesle poslat na adrese šefova odeljenja u celoj kompaniji, američki proizvođač luksuznih električnih automobila traži da zaposleni dobrovoljno pomognu svojoj firmi kako bi se potreban broj vozila isporučio kupcima u zadatom roku.

- Potrebna nam je vaša pomoć kako bismo isporučili još 30.000 automobila u sledećih 15 dana - stoji u mejlu koji je šefovima u kompaniji posalo Sandžej Šah.

Uprkos stalnom napretku u dinamici isporuka u poslednjim kvartalima, Tesla je u svom izveštaju za poslednje tromesečje 2018. naveo da bi broj isporučenih automobila u Severnoj Americi mogao biti manji u prvom kvartalu 2019. zbog porasta izvoza vozila na tržišta Evrope i Kine.

RepublikaFoto: Tesla Motors

Kako ova "dobrovoljna ispomoć" zaposlenih svojoj kompaniji funkcioniše u praksi, otkrio je za Biznis insajder jedan od Teslinih radnika koji je učestvovao u procesu isporuke vozila. On navodi da je najpre proveo tri sata vozeći automobil do novog vlasnika, a zatim mu je trebalo isto toliko vremena da se Uberom vrati nazad. Sve troškove puta platila je kompanija Tesla.

- Svi smo se uključili u to jer želimo uspeh našoj firmi. Učinili smo to radi sigurnosti sopstvenog radnog mesta ali i za kompaniju - rekao je ovaj Teslin radnik.

Inače, kompanija je još u januaru otkrila kako je morala da kupila dodatne kamione za prevoz novih automobila do njihovih vlasnika, jer je bila suočena sa nedostatkom kapaciteta postojećih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading