UŠAO U ISTORIJU: Hrvat srušio Ginisov rekord u dužini guranja automobila (VIDEO)

Autor: autoblog.rs/vecernji.hr

Razonoda

01.05.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila. Svoj poduhvat je započeo juče u 15 sati, a završio ga je 23 sata i 20 minuta kasnije, odnosno danas u 14.20 sati. Četrdeset minuta pre kraja je odustao nakon što je automobil gurao punih 106 kilometara i 903 metra jer nije imao više snage.

RepublikaFoto: Printskrin: Youtube.com/Crazy
Tomo iz Zagreba ušao je u Ginisovu knjigu rekorda

- Ovo je bilo van svih mogućnosti. Pomerene su granice – rekao je kada je završio vidno premoren, ali veoma zadovoljan Tomislav Lubenjak.

Tomislav je na samom startu zauzeo izuzetno visok tempo pa je gurao automobil brzinom kojom je jedan kilometar prelazio za 9 minuta i 30 sekundi.

Završetak Tomislavovog podviga možete pogledati u video zapisu ispod.

Uzimao je pauze od tri minuta svakih sat vremena i nadoknađivao energiju visokokaloričnim pločicama i šećernim gelom kako bi imao snage da izgura svoj poduhvat.

Gurao je Smart koji ima tačnu težinu zadatu po Ginisovim pravilima. Vozači su se menjali svaka četiri sata, a reč je o Tomislavu bliskim ljudima koji ga podržavaju od kada se upustio u ovaj neobični poduhvat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading