OZBILJNO SE NAOŠTRILI: Huavej želi da postane "trn u oku" i auto-industriji

Autor: mondo.rs/Tanjug

Razonoda

15.06.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Huavej je počeo razvoj autonomnih automobila u partnerstvu s raznim proizvođačima motornih vozila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žele da osvoje i auto-industriju

Ovaj telekomunikacioni gigant će razvijati deo oko veštačke inteligencije, prenosi Fajnenšl Tajms.

Kompanija će pružati napredne softverske usluge brojnim značajnim proizvođačima automobila, uključujući Audi, kao i zajednički projekat japanske Tojote i kineskog GAC-a, rekao je izvršni direktor kompanije za Fajnenšel Tajms.

Dve druge kineske firme, Beidžing Nju Enerdži Automobil i Čangan Automobil, takođe sarađuju s Huavejem, izvestio je list.

RepublikaFoto: pixabay.com
Audi je jedan od partnera Huaveija

Dang Venšuan, glavni arhitekta Huaveijeve strategije, izjavio je da kompanija i njeni partneri rade na izgradnji automobila koji bi mogao da stigne na ulice već 2021. godine i to na tržišta Evrope i Kine, prenosi portal SEEbiz.

Prema planovima kineske kompanije, njihova veštačka inteligencija će omogućiti vozilima nivo 4 autonomne vožnje. U pitanje su vozila kojima je moguće upravljati, ali je to potpuno nepotrebno, osim u slučaju veoma lošeg vremena, poput jakih oluja ili mećava.

Vozilo praktično radi sve samo. U slučaju da vozač na zahtev ne preuzme kontrolu, automobil će se sam bezbedno zaustaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading