Novi dizelaš za opel insigniju

Autor: Opel press

Razonoda

05.09.2017

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga generacija insignije odnedavno može da se naruči sa novim vrhunskim dizel-agregatom.

RepublikaFoto: Opel Media
Opel insignija kantri turer biturbo

U pitanju je novodizajnirani 2,0-litarski dizel-motor koji proizvodi 210 ks pri 4.000 o/min. i isporučuje maksimalni obrtni moment od 480 Nm već pri 1.500 o/min.

Sve to zahvaljujući dvostepenom, sekvencijalnom turbo-punjaču. Zahvaljujući ovoj snazi, insignija do stotke stiže za 7,9 sekundi, a najveća brzina joj je 233 km/h.

Ovakva snaga se mora dobro kontrolisati, pa tako svaka insignija biturbo standardno dolazi sa sedmostepenim automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima.

Uprkos tome, kako navode iz "Opela", potrošnja je umerena.

Po novom NEDC sistemu merenja koji daje realnije cifre u odnosu na ranije fabričke podatke o potrošnji, insignija biturbo troši po gradu 8,7 l/100 km, otvorenom putu 5,7 l/100 km, a kombinovano 6,9 l/100 km. 

Novi motor biće dostupan u svim varijantama opel insignije, a svetska premijera insignije biturbo najavljena je za predstojeći Salon automobila u Frankfurtu, koji se održava od 14. do 24. septembra, nakon čega će biti poznate i cene.

RepublikaFoto: Opel Media
Opel insignija grand sport sedan biturbo

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading