Obnovljeni Ford Ekosport

Razonoda

06.09.2017

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fordov gradski SUV, ekosport nedavno je obnovljen, dobio je nove dizel-motore, mogućnost pogona na svim točkovima i izmenjen enterijer

RepublikaFoto: Ford Media
Izmenjen prednji kraj, pogon na svim točkovima i novi 1.5 tdci dizelaš od 125 KS

Zatim, tu je i enterijer koji je mahom preuzet iz najnovije Fijeste. Nestalo je nekadašnje sivilo jeftine plastike i gomile sitnih tastera, a mesto su ustupili kvalitetnim materijalima i velikom ekranu osetljivom na dodir koji je na sebe preuzeo većinu funkcija u kabini. Novitet su i sedišta u polu-koži koja se mogu dobiti uz doplatu. Uz doplatu tu su i dodatni luksuzni sistemi kao kamera za parkiranje kao i grejan obruč volana.

RepublikaFoto: Ford Media
Enterijer je preuzet iz najnovije Fijeste

Postojećem jednolitarskom benzincu koji se nudi u verzijama od 100, 125 i 140 KS i dizelu od 1.5 litara sa 100 KS pridružio se i novi dizel od 125 „konja“ koji će moći da se dobije sa pogonom na svim točkovima i šestostepenom transmisijom. Prosečna potrošnja ovog agregata, po rečima „Forda“, iznosi oko 4,5 litara, a emisija CO2 119 g/km. 

Ostaje da se vidi da li su sve ove izmene dovoljne da bitno poboljšaju prodaju Ekosporta koji je prošle godine prodat u 40.079 primeraka, trostruko manje od lidera u segmentu, Reno Kaptura koji je prodat u 126.652 primerka. Pogotovo jer se naredne godine u segmentu očekuju i ozbiljni igrači poput nedavno najavljenog Folksvagena Ti-rok, Kije Stonik, Hjundaija Kona i Seata Arona. 

Novi model biće zvanično predstavljen na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu. Praviće se u susednoj Rumuniji u fabrici u Krajovi gde se do nedavno pravio Ford Be-maks, konkurent našem Fijatu 500L.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading