Ovi modeli automobila se najviše kradu u Evropi, a u Rusiji potupuno iznenađenje

Autor: B92, Republika

Razonoda

27.10.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krađa automobila nije uopšte prijatna. Čak i pored sve mere zaštite, prosto nikada niste 100 odsto sigurni da će te vaš auto ujutru zateći na istom mesto gde ste ga ostavili. Vozači nekih modela moraju da preuzmu posebne mere jer stastika pokazuje da se neki automobili češće kradu od ostalih.

Foto: Ilustracija

U našem regionu od krađe automobila najviše strepe vlasnici modela iz Volkswagen grupe (VW, Audi, Škoda, Seat).

Slično je i u ostatku Evrope, gde Volkswagen i Audi po broju ukradenih automobila prate BMW i Mercedes, a prate ih Mazda, Toyota, Ford, Opel, Škoda i Renault.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Foto: Ilustracija

Što se tiče Rusije, poslednji rezultati su potpuno drugačiji, za mnoge i neverovatni. Naime, u Rusiji se najćešće kradu automobili južnokorejskih proizvođača Hyundai i Kia.

Najčešća meta lopova je limuzina Hyundai Solaris, u ostatku sveta poznatiji pod oznakom Accent.

RepublikaFoto: Hyundai Media
Foto: Ilustracija

Slede ga dve kompaktne Kie – Rio i Ceed, dok je četvrti još jedan Hyundai – gradski SUV Creta, poznat i kao model ix25, koga nema na tržištu u ostalom delu Evrope.

Tek na petoj poziciji je neki model van Južne Koreje – Ford Kuga, pa opet jedan Hyundai – Tucson, a u prvih 10 su još dva – ix35 i Santa Fe, te Kia Optima.

Jedini preostali predstavnik ostatka sveta pored Forda je Toyota sa RAV4.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading