Puntić se vraća, i to na velika vrata! Popularni Fijatov model dobija novu šansu

Autor:

Razonoda

13.11.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spajanje dva auto-giganta "Fijat-Krajslera" i grupacije PSA ("Pežo", "Sitroen", "Opel"...) moglo bi da oživi jedan model koji je poslednjih godina definitivno pao u zasenak, ali i da donese novu šansu da punom parom zaživi proizvodnja u fabrici u Kragujevcu. Pogađate, reč je o popularnom puntu, koji su mnogi Srbi kupovali zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta.

RepublikaFoto: youtube.com/ CarReviews EU
Fijat punto

Nakon što su dva auto-diva potvrdila da pregovaraju o spajanju kojim bi nastao 50 milijardi dolara vredan gigant, sposoban uhvatiti se ukoštac sa skupim tehnološkim i regulatornim izazovima, počeli su da se pojavljuju i detalji o svemu što bi to preuzimanje podrazumevalo...

Između ostalog, kompanije su trenutno prisiljene puno da ulažu u elektrifikaciju, smanjenje emisija štetnih plinova i novu tehnologiju visoko automatizovane vožnje. Ipak, sada se osim toga pojavila mogućnost da se oživi sada već pomalo zaboravljeni punto. Naime, "Fijat" je u ovoj klasi uvek ranije imao uglednog predstavnika i auto-bestselera, još od modela uno te punta, pa kroz tri generacije do poslednjeg punta EVO iz 2010. godine, koji još nema pravog naslednika. To praktično znači da bi sada bilo pravo vreme za novu generaciju modela koji je bio veoma popularan u Evropi, naročito među siromašnijim stanovništvom i srednjom klasom.

50 MILIJARDI DOLARA VREDEĆE GIGANT NASTAO SPAJANJEM "FIJAT-KRAJSLERA" I PSA GRUPE

Zašto je ovo prava prilika? Stručnjaci objašnjavaju da PSA grupa ima dobro poznatu novu CMP platformu, na koju su postavljeni nova opel korsa i novi pežo 208. Uz ovu saradnju, pomenuta platforma mogla bi biti idealna prilika i za neki novi punto. Osim toga i korsa i 208 imaju potpuno električne verzije, pa je moguće da bismo videli i električni punto kao logičan potez zbog sve strožih normi EU vezanih uz prosečnu emisiju štetnih izduvnih gasova.

Navodno, već su anketirani i potrošači, koji su oduševljeni ovom idejom.

25 GODINA OTKAKO SE POJAVIO PUNTO KAO ZAMENA ZA UNO

Mada još ništa nije potvrđeno, internetom su već počeli kružiti renderi koji otkrivaju kako bi novi punto mogao izgledati. Kao podloga je poslužio argo, koji je zapravo zamena za punto u Brazilu. Brazilski proizvod izgleda atraktivno, a punto za evropske kupce mogao bi biti još atraktivniji, ali i kvalitetniji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dera

14.11.2019 19:39

Nama u Srbiji je najvažnija cena i povoljni kredit.