Zbog kiše vam se usmrdeo auto? Ovi trikovi preko noći uklanjaju neprijatan miris vlage!

Autor: Republika

Razonoda

10.12.2019

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste današnji dan dočekali smrknuti, neće vas obradovati ni prognoza za naredne dane. Iako ima i onih romantičnih duša koje uživaju u kiši, velika većina prezire vlagu, bare i kolaps u saobraćaju koji kišne kapi izazivaju, samim tim vozači su oni kojima kiša najviše ide na živce. U automobilu se napravi nered, vlaga koja se uvuče u unutrašnjost ima i neprijatan miris, ma sve je kako ne treba čim prva kap padne...

RepublikaFoto: Photo by Devon Janse van Rensburg on Unsplash
Foto: Ilustracija

Natopljene patosnice, minimalno otvoreni prozori i mokri kišobrani po "podu" čine čuda u svega tri dana. U negativnom smislu, naravno. Zbog svega toga, u automobilu se stvara neugodan miris koji se kako se kišni dani ređaju, samo povećava!

Ali i za takve probleme, postoji rešenje...

Najpre, savet koji ćete naći na stranicama za brigu o vozilima, a to je onaj o "držanju" kišobrana u gepeku umesto pod nogama ostalih putnika. Tako ćete izbeći neugodan miris unutar auta, a tepihe sačuvati suvima.

Ukoliko su se oni ipak već nakvasili, možete ih uneti u kuću, oprati i osušiti kako biste izbegli da se smrad uvuče u auto bukvalno preko noći. 

Naredni savet za koji mnogi tvrde da je zlata vredana je - fen! Na brzinu prosušite patosnice koje ste pre toga usisali. 

A poslednji trik koji je pobrojao najviše pohvala je onaj sa sodom bikarbonom. Ako ste nestrpljivi, pa ne možete da čekate suvo vreme kako biste svoje vozilo doveli u red, po vlažnim sedištima i patosnicama pospite veću količinu sode bikarbone. Pustite ju da odstoji preko noći, a ujutro je pokupite usisivačem - soda ima neverovatnu sposobnost uklanjanja neprijatnih mirisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading