Nemci puni optimizma: Folksvagen planira rast proizvodnje u Kini

Autor: Autorepublika

Razonoda

02.04.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Folksvagen grupacije za Kinu, Stefan Volenštajn, izjavio je da će kraj epidemije korona virusa u toj zemlji doprineti velikom rastu prodaje novih automobila.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Foto: Ilustracija

Prema podacima kojima raspolaže Volenštajn, prodaja u Kini će se uvećati četiri puta već u martu, što su sve indikacije da se tržište brzo oporavlja.

On je naveo da se VW grupa praktično već vratila stadardnom ritmu u toj zemlji, s tim da su od 24 fabrike samo dva pogona još uvek na odmoru, dok vlasti ne daju zeleno svetlo za početak rada i na tim lokacijama.

- Ima sve više znakova da se tržište rapidno oporavlja. Ovim tempom do sredine godine mogli bismo da se nadamo da ćemo ispuniti prošlogodišnja predviđanja - rekao je rukovodilac VW grupacije.

Volenštajn je kazao da očekuje da u martu u Kini bude prodato oko milion automobila, naspram svega 250.000 u februaru. Ipak, nisu sve prognoze tako lepe. Nemački gigant očekuje da će njegova prodaja u Kini na godišnjem nivou opasti od 3 do 15%.

Uprkos teškim predviđanjima, Volenštajn ističe da Volkswagen grupa ostaje dosledna svojim planovima, te da će investirati više od 4 milijarde evra u Kini. Čak 40% ovih ulaganja otpada na električne automobile.

VW želi da od 2025. godine u Kini prodaje na godišnjem nivou najmanje 1,5 miliona primeraka električnih vozila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading