(VIDEO) Vozilo iz snova: "Maserati" napravio hibridnu verziju od koje zastaje dah!

Autor: Republika

Razonoda

20.07.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za "Maserati" kažu da je oduvek bio najlepši superautomobil! Italijanski dizajn, slavna istorija, i latinski šarm zavodnika na točkovima sačuvani su i u modelu "maserati gibli", koji je sada dobio i svoju hibridnu verziju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Naravno, Italijani su malo i doterali dizajn, osavremenili ga i spolja i iznutra, a u skladu sa zahtevima vremena u kojem živimo, ubacili su mu i takozvani "mild-hibrid" ili kako ga je "krstio", pre par godina prvi put predstavljajući ovaj sistem srpskim novinarima, Milan Derbogosijan iz "Kija motorsa" -"laki hibrid".

Radi se o 48-voltnom sistemu koji pripomaže radu moćnog benzinskog agregata, pa to utiče na smanjenje potrošnje goriva i smanjenje emisije štetnih gasova.

Pod haubom i dalje "kuca srce" benzinskog agregata 2.0 sa četiri cilindra i turbinom. I dalje se čuje onaj opijajući zvuk 330 "konja" u galopu...

Uz obrtni moment od 450 nm stiže od 0 do 100 kilometara na čas za 5,7 sekundi, a maksimalna brzina mu je 255 kilometara na čas. Potrošnja je oko 8,5 litara na 100 kilometara.

"Maserati" je najavio da će već od sledeće godine na drum izaći i modeli sa elektromotorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading