(VIDEO) Novi-stari mustang iz ’67

Razonoda

09.11.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najlegendardniji masl-kar svih vremena je titula koja bi svakako trebalo da pripadne čuvenom šelbi mustangu GT500 sa kraja šezdesetih godina ovih godina. Cene polovnih primeraka iz tog vremena počinju od 100.000 dolara, a sada je u prodaji i replika i to kakva.

Foto: Revology Cars
Spoljni izgled do detalja prati original iz 1967.

Ovaj model američke kompanije revolodži kara predstavljen je na ovogodišnjem sajmu SEMA i nije prosta replika već je reč o savremenom i bezbednom modelu koji do najsitnijih detalja liči na legendarni šelbi-mustang iz 1967. godine.

U njegovoj proizvodnji koriste se autentične "ford" i "šelbi" komponente, a delovi karoserije su pravljeni da budu identični u odnosu original, ali lakši i čvršći pa je recimo hauba napravljena od fiberglasa.

Motor koji ga pokreće je "roush" modifikovani fordov V8 benzinac sa 600 KS koji, po tvrdnjama proizvođača, daje ovom laganom modelu odnos snaga po kilogramu jednak ferariju 458.

Pogon je na zadnjoj osovini, napred je savremeni samoproklizavajući diferencijal, tu su i snažne disk-kočnice kakve original nije imao kao i savremena oprema uključujući i multimedijalni sistem koji se može povezati na savremene telefone.

Cena nije mala, i mnogome zavisi od želja kupaca, a počinje od 219.000 dolara. Za kraj pogledajte i snimak ovog modela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading