"ALFA" SE VRAĆA U FORMULU 1

Razonoda

29.11.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon više od tri decenije italijanski "alfa romeo" se vraća u Formulu 1. Njihov bolid je nastao u partnerstvu sa švajcarskim "zauber" F1 timom, a pokretaće ga "ferarijev" motor.

RepublikaFoto: Fiat Media
Alfa Romeo - povratak u F1 posle trideset godina

Novi bolid će biti spreman već za narednu, 2018. sezonu. Kao što smo već napisali, pokretaće ga ferari F1 motor, a ime novog tima biće Zauber alfa romeo F1. Ostali detalji vezani za sam bolid nisu saopšteni.

Nije saopšteno ni ko će biti vozači novog tima, ali se nagađa da bi novi tim mogao da da šansu mladim italijanskim nadama motor-sporta poput Antonija Đovinacija koji već ima ugovor sa zauber timom.

Alfa je jedano od legendarnih imena sa samog početka Formule 1, njihove prve titule datiraju još iz davne 1925. godine, a poslednja prvenstva su osvojili 1950. i 1951. kada su za volanom bili Nino Farina i večna legenda motosporta Huan Manuel Fanđo.

Iz F1 šampionata povukli su se 1985. godine, a poslednji uspeh ostvarili su 1983. osvajanjem šestog mesta u plasmanu timova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading