Ford tuži Džona Sinu zbog prevare!

Razonoda

04.12.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džon Sina, američki profesionalni rvač, reper i glumac, takoreći 3 u 1, ujedno je i prevarant. Makar tako tvrdi američki "ford".

RepublikaFoto: Ford Media
Ford GT - proizvodnja je limitirana na 250 primeraka godišnje

Superautomobil čija je proizvodnja limitirana poput prelepog GT-a (na slici) druge generacije ne prodaje se svima. Tako je ford još 2015. pokrenuo program aplikacije za kupovinu novog GT-a. Kako je planirana proizvodnja bila tek 250 vozila godišnje, jasno je da se na njemu nije mogao naći bilo ko.

RepublikaFoto: Ford Media
Šest cilindara,3,5 litara, direktno ubrizgavanje i turbina = 647 KS

Jedan od srećnika koji su dobili priliku da kupe ovaj superautomobil bio je i pomenuti 3 u 1 rvač Džon Sina, kojem je GT isporučen u septembru ove godine. Platio ga je čak 466.376 dolara i nepunih mesec dana kasnije ga je prodao uz mastan profit.

RepublikaFoto: Ford Media
Istorija ford GT-a datira još iz 1966. i pobede na čuvenoj trci Le MAn

Iako pomenuta suma deluje zaista puno, treba znati da su troškovi razvoja ovako ekskluzivnih automobila ogromni i automobilske kompanije ih svesno prodaju sa gubitkom u želji da od njih stvore takozvane "imidž mejkere", odnosno da unaprede svih brend i privuku još kupaca za svoja klasična vozila.

RepublikaFoto: Ford Media
Proizvodnja GT-a je počela 2016. godine

Toga je bio svestan i Sena jer je automobil odmah i prodao u želji da na brzinu zaradi. Međutim, njegov problem je u tome što se prilikom prodaje ekskluzivnih automobila potpisuje ugovor sa kupcem da vozilo neće prodati bar naredne dve godine. 

Dakle jasno je da je, osim što je veoma naljutio ford, Sena prekršio i ugovor, pa je američki proizvođač odlučio da Senu tuži i traži nadoknadu od 75.000 dolara. Sena je navodno pokušao da se izvini zbog svog postupka ali tužba svejedno ostaje i sva je prilika da će parnicu izgubiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading