(VIDEO) "Dženeral motors" sada nudi kupovinu iz automobila

Razonoda

05.12.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ali kakvu! Pritiskom na ekran moguće je platiti gorivo, kafu, hranu, rezervisati hotel ili termin za servis automobila. Ova besplatna i sveobuhvatna aplikacija integrisana je u vozila američkog giganta "dženeral motors".

RepublikaFoto: General Motors Media
Marketplace - kupovina na dodir

Za razliku od sličnih aplikacija o kojima se tek priča, "dženeral motorsov" marketplejs (iliti pijaca u slobodnom prevodu) već je počeo sa radom. Instalira se na multimedijalni sistem vozila ovog proizvođača i omogućava kupovinu jednim dodirom. 

Nakon početnih podešavanja, vozač je u mogućnosti da bezbedno, tokom vožnje, kupuje robu i usluge pritiskom na ekran. Dovoljno je da izabere lokaciju na mapi, recimo čuvenu "starbaks" kafiteriju, i tamo pritiskom na ekran naruči kafu za poneti.

Prednost ove aplikacije je što je dostupna sada i potpuno funkcionalna, za razliku od konkurentskih "Apple CarPlay" i "Android Auto" koji omogućavaju da se aplikacije sa telefona prikazuju na uređaju vozila ali ne omogućavaju bilo kakvu kupovinu, marketplejs je omogućava.

Ovo je u neku ruku i vesnik ne tako daleke budućnosti kada ćemo svakodnevne obaveze moći da obavimo mnogo jednostavnije i lakše bez nepotrebnog čekanja u redu.

Dženeral motors je objavio da već sada u SAD postoji gotovo dva miliona njihovih vozila na kojima se može besplatno instalirati, a do kraja godine očekuje se da će se njihov broj udvostručiti.

Za kraj pogledajte i snimak o tome kako marketplejs izgleda u praksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading