"Ford" počinje prodaju preko "aliekspresa"?

Razonoda

07.12.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki proizvođač nedavno je potpisao ugovor o saradnji sa kineskom grupom "alibaba", specijalizovanom za internet prodaju. Ako sve pođe po planu, po ovom ugovoru uskoro bi u Kini mogla da započne onlajn prodaja "fordova".

RepublikaFoto: Ford Media
"Ford" čini pionirski korak ka budućnosti prodaje automobila

Portal alibaba drži neke od najvećih onlajn prodajnih platformi na svetu poput sajta aliekspres i Tmail. Upravo bi na ovom drugom, koji je okrenut isključivo kupcima u Kini (za razliku od aliekspresa koji je globalan) uskoro trebalo da započne prodaja ford vozila za kupce u najmnogoljudnijoj zemlji.

RepublikaFoto: Ford Media
Ekosport je jedan od popularnijih "ford" modela u Kini

Obe kompanije očigledno žele da postave nove trendove u onlajn-prodaji i dođu do novih kupaca kojima je odlazak do automobilskog salona gubljenje vremena.

Ovaj pristup prodaji će započeti kao pilot projekat na pomenutom portalu "Tmail" i to u ograničenom obimu. Ako se pokaže kao uspešan biće proširen na celokupnu teritoriju kine, a kasnije, što da ne i na ostatak sveta.

Dakle ovih dana verovatno gledamo početak evolucije u prodaji automobila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading