(VIDEO) Od starog "mustanga" nastaje časovnik

Razonoda

12.12.2017

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retko koji automobil u istoriji ima tako pozitivan imidž kao što je to slučaj sa ford mustangom. Stariji primerci u dobrom stanju dostižu astronomske cifre na aukcijama. Međutim, šta se dešava sa onima koji nisu u dobrom stanju?

RepublikaFoto: Ford Media
Reciklaža - od starog mustanga nastaje sat

Bivaju reciklirani, naravno. Danska kompanija RAC, na primer, proizvodi luksuzne ručne časovnike od čelika i kože skinute sa starih, rashodovanih ford mustanga. 

Pri svemu tome, po njihovim rečima, trude se da zadrže originalni duh samog vozila proučavajući istoriju svakog recikliranog mustanga i vlasnike koji su ga za života posedovali.

RepublikaFoto: Ford Media
Mustang, otvoren put, dobra pesma na radiju, sat...

Na osnovu ovoga je jasno da je svaki časovnik jedinstven i individualan. Razlikuju se po dizajnu, boji, upotrebljenim materijalima…

Da bi došli do materijala kompanija koju zapravo čine dva čoveka obilazi otpade širom sveta (najviše u SAD) u potrazi za odgovarajućim donatorima.

Naravno, havarisane automobile dobijaju i od vlasnika koji žele da njihovi mezimci ostanu sa njima u drugačijoj formi i posle reciklaže.

RepublikaFoto: Ford Media
Svaki časovnik je unikatan

Očekivano, ovakvi časovnici nisu jeftini i cene im počinju od oko 1.500 evra pa naviše. Ako je za utehu, kako je svaki od njih unikatan, vrednost im vremenom može samo rasti.

Za kraj pogledajte i snimak kako jedan od ovakvih časovnika nastaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading