"Tojota" povlači dizele iz ponude

Razonoda

06.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski proizvođač polako napušta dizel-agregate i Italija će biti prvo tržište na kojem kompletnu gamu "tojota" vozila čine benzinci i hibridi.

RepublikaFoto: Toyota media
Od 2018. RAV4 se u Italiji nudi samo kao benzinac i hibrid

Od ove godine svi konvencionalni modeli poput ajga, jarisa, aurisa, avensisa i RAV4 biće u ponudi isključivo sa benzinskim motorima. Alternativa ekonomičnim dizelašima biće hibridni pogon po kome je "tojota" poznata i nudi se u jarisu, aurisu, prijusu, RAV4 i krosoveru C-HR.

Po rečima zvaničnika iz "tojote", ovaj potez neće ugroziti prodaju jer je, na kraju 2017, svega šest odsto prodatih vozila ovog proizvođača bilo sa dizel-motorom.

RepublikaFoto: Toyota media
Lend kruzer će se i dalje nuditi sa dizel-agregatom

Jedini modeli koji će se i dalje nuditi sa dizel-agregatima biće robusni terenac lend kruzet i pikap hajlaks jer dizelaši u ovim masivnim modelima nude daleko nižu potrošnju i emisiju ugljen-dioksida.

Istovremeno, ovaj proizvođač kupcima koji odluče da svoj stari automobil sa dizel-agregatom zamene za novog tojota hibrida nudi subvenciju od čak 7.000 evra. Svakako dobar potez koji će mnoge kupce privoleti da se okrenu savremenijim tehnologijama i čistijim motorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading